Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Makšķerauklā Cēsu Pils parka dīķī sapinas gulbis

Ceturtdienas rītā Cēsu pašvaldības policija sastādīja protokolu kārtējam makšķerniekam, kas savu lomu centās izvilkt no Cēsu Pils parka dīķa. Savukārt trešdien policisti no makšķerauklas atbrīvoja gulbīti Maiju, kas bija sapinusies makšķernieka izmestā auklā, informē Laura Zauere, Cēsu pašvaldības preses sekretāre.

Cēsu ainavu arhitekts Jānis Sirlaks stāsta, ka Pils parka dīķī dzīvojošā gulbīte Maija pati saviem spēkiem nevarēja izkļūt no auklas: «Tīkls bija aptinies gan ap kaklu, gan ap ķermeni, aiz auklas bija saķērušies arī zari. Laimīgā kārtā gulbīti atbrīvojām, vismaz ārēji nekādu ievainojumu Maijiņai nav.» J.Sirlaks aicina ikvienu, kas redz cilvēkus makšķerējam kādā no dīķiem, ziņot vai nu pašvaldības policijai (t. 64122735, mob. 29373553) vai Cēsu pilsētas domei, jo makšķerēšana pilsētas parku dīķos ir aizliegta.

Pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Sviķis stāsta, ka cilvēki ir viltīgi un tagad neizmanto makšķeri, bet gan aptin ap roku auklu un ūdenī iemet vien auklas galu ar ēsmu: «No malas liekas, ka cilvēks vienkārši sēž dīķa malā, bet patiesībā nodara lielu ļaunumu. Tāpēc iedzīvotāji aicināti sekot līdzi tam, kas notiek pilsētā un ziņot, ja redz kādu pārkāpumu vai nelikumību.»

Pašvaldības policijas darbinieks Kaspars Blaumanis, kas patruļas laikā aizturēja makšķernieku, stāsta, ka šomēnes tas jau ir otrais protokols par neatļautu makšķerēšanu parka dīķi, arī šoreiz par to viņam paziņojuši iedzīvotāji: «Patruļas laikā pie mums pienāca iedzīvotājs un pastāstīja, ka parka dīķa malā kāds makšķerē. Kad devāmies turp, sastapām tur Cēsu iedzīvotāju un sastādījām protokolu. Šoreiz nevarēja nepamanīt, ka cilvēks makšķerē, jo viņam bija makšķere.»

J.Sirlaks stāsta, ka arī pirms trim gadiem Pils parka dīķī peldošais gulbis Pēteris cietis makšķernieku bezatbildības dēļ, tad gulbis bija stipri savainojies ar makšķerauklas āķi un nācās veikt operāciju Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas