Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mazās slimnīcas turpinās strādāt kā veselības aprūpes centri

Ārstnieciskā aprūpe 13 mazajos lauku veselības aprūpes centros un slimnīcās - Aucē, Aknīstē, Ādažos, Dagdā, Ērgļos, Kārsavā, Olainē, Saulkrastos, Slokā, Varakļānos, Viesītē, Viļānos, Viļakā – turpināsies arī pēc 1.aprīļa, neraugoties uz lēmumu neapmaksāt slimnīcas stacionāros pakalpojumus šajās iestādēs, vēsta Veselības ministrija. Iedzīvotāji arī pēc 1.aprīļa varēs saņemt gan ambulatoros izmeklējumus, gan ārstu konsultācijas un aprūpi, jo no veselības budžeta līdzekļiem netiks apmaksāta tikai diennakts slimnīcas tipa ārstniecība, teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.  

Visas minētās slimnīcas ir pašvaldību īpašums un Veselības ministrija nākamajā nedēļā uzaicinājusi uz tikšanos šo iestāžu vadību, lai pārrunātu tālākās attīstības iespējas kā veselības aprūpes centriem. Papildus finansējuma avots varētu būt arī šo iestāžu aktīvāka iesaistīšanās mājas aprūpes dienesta darbībā un turpmāk pieejamie līdzekļi no Eiropas Savienības struktūrfondiem tieši veselības aprūpes centru attīstībai reģionos.

Mazo slimnīcu pārprofilēšanai par veselības aprūpes centriem ieguldīti ievērojami līdzekļi jau no 2004.gada, kad tika pieņemts lēmums par visu Latvijas slimnīcu tālākās attīstības iespējām, atgādina ministrija. Šim mērķim speciāli tika novirzīti Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi un valsts budžeta finansējums. Līdzekļu saņemšanai iestādes gatavoja projektus iestādes tālākai attīstībai kā ambulatorai iestādei. Par šiem līdzekļiem tika renovētas telpas ģimenes ārstu praksēm un dienas stacionāru darbībai, nomainītas ventilācijas iekārtas, tehniskās komunikācijas un cits nepieciešamais aprīkojums, lai iestādes varētu sniegt atbilstošu aprūpi tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem. Šo ieguldījumu mērķis bija saglabāt šajās vietās aprīkotus veselības aprūpes centrus, kuros iedzīvotājiem saņemt nepieciešamos izmeklējumus, kur pieņem ģimenes ārsti, speciālisti un strādā dienas stacionārs.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Eiropas struktūrfondu un valsts budžeta līdzfinansējuma līdzekļu ieguldījumi mazo slimnīcu pārprofilēšanai 2004.-2006. gadā:

Olaines veselības centrā 80 tūkstoši latu,

Aknīstes veselības un sociālās aprūpes centrā 75 tūkstoši latu;

Kārsavas slimnīcā 206 tūkstoši latu;

Viesītes veselības un sociālās aprūpes centrā 75 tūkstoši latu;

Ērgļu slimnīcā 75 tūkstoši latu.

No veselības aprūpes rezerves fonda līdzekļiem ambulatoro pakalpojumu attīstībai šajās iestādes 2007. gadā ieguldīti:

Ādažu slimnīcā 63 tūkstoši latu;

Aknīstes veselības un sociālās aprūpes centrā 63 tūkstoši latu;

Auces slimnīcā 64 tūkstoši latu;

Kārsavas slimnīcā 63 tūkstoši latu;

Varakļānu slimnīcā 10 tūkstoši latu;

Viļānu slimnīcā 63 tūkstoši latu.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas