Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mediķi gatavi rosināt parakstu vākšanu par priekšlaicīgu Saeimas atlaišanu

Latvijas veselības nozarē strādājošie ir gatavi vākt parakstus par priekšlaicīgu Saeimas atlaišanu, ja parlaments neieklausīsies mediķu viedoklī un nepildīs likumā noteikto finansējuma palielinājumu nozarei, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

Keris piebilda, ka šāda rīcība sekot tikai tajā gadījumā, ja līdz 2020.gada valsts budžeta pieņemšanai pēc plānotās akcijas "Viena diena bez ārsta" Saeima neatradīs līdzekļus, lai pildītu likumā noteikto par finansējuma palielināšanu veselības nozarei.

"Minētā rīcība paredzēta otrajā vilnī, kas būs viena no protesta akcijas "Nolaid karogu, iededz sveci!" daļām. Diemžēl Ministru prezidents Krišjānis Kariņš joprojām nav pateicis, ka likums par veselības aprūpi tiks pildīts, lai gan tajā pašā laikā tiek atrasti mierinājuma vārdi jaunajiem mediķiem, ka viņiem vajadzētu turēt gaišu prātu," sašutis bija Keris.

Keris sacīja, ka ar piedalīšanos parakstu vākšanā jebkuram Latvijas iedzīvotājam būs iespēja paust savu attieksmi par to, vai viņš vēlas dzīvot tiesiskā valstī, kurā tiek nodrošināta kvalitatīva veselības aprūpe.

Jau ziņots, ka Latvijas veselības aprūpes nozarē strādājošie šodien plkst.11 preses konferencē informēs par protesta akcijas "Nolaid karogu, iededz sveci!" pieteikumu, aģentūru LETA informēja akcijas organizatori.

Preses konferencē nozares organizāciju pārstāvji paudīs viedokli par Ministru kabineta sagatavoto 2020.gada valsts budžetu un nākamajos trijos gados nozarei paredzēto finansējumu, kā arī iepazīstinās ar kaimiņvalstu pozitīvo pieredzi un Latvijas Ārstu biedrības (LĀB), Latvijas Jauno ārstu asociācijas (LJĀA), Latvijas Māsu asociācijas (LMa), Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA), Latvijas ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA), Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) un Latvijas Farmaceitu biedrības (LFB) ierosinājumiem veselības aprūpes nozares sakārtošanā.

Vienlaikus nozares pārstāvji preses konferencē informēs par plānoto protesta akciju pie Saeimas un Vislatvijas iniciatīvu "Nolaid karogu, iededz sveci!", kas tiks īstenotas nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas laikā, nepārprotami paužot pilsonisko nostāju un nosodījumu Ministru kabineta un Saeimas īstenotajai politikai, piebilda organizatori.

Preses konferencē piedalīsies LĀB prezidente Ilze Aizsilniece, LMA prezidente Dita Raiska, LFB prezidente Dace Ķikute, LJĀA valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis, LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

Preses konference notiks Skolas ielā 3, Rīgā.

Jau ziņots, ka ka protestējot pret plānoto veselības aprūpes finansējuma apmēru tuvākajiem gadiem, mediķi līdz 2020.gada valsts budžeta pieņemšanai rīkos akciju "Viena diena bez ārsta", aicinot visus ārstus, izņemot neatliekamās palīdzības mediķus, vienu dienu paņemt bezalgas atvaļinājumu.

LĀB prezidente Aizsilniece informēja, ka šajā dienā iedzīvotājiem tiks nodrošināti tikai neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi. Tādējādi tikšot uzskatāmi parādīts, kas notiks jau pēc pāris gadiem, ja politiķi nemainīs attieksmi pret veselības nozari, skaidroja LĀB vadītāja. 

Top komentāri

Dika
D
Par sociālās nevienlīdzības problemātiku publiskajā telpā ilgu laiku ... ideoloģiskā paradigma, kas konsekventi pastāvēja no Renesanses. .. Manuprāt būtu jau sen laiks , kā mainīt atalgojuma sistēmu. Palielinot algas, medicīnas pakalpojumi paliks tajā pašā kvalitātē un attieksme pret pacientiem diemžēl nemainīsies. Visu cieņu tiem mediķiem , kas neviltoto darba mīlestību, baidos , ka algas palielinājums tiem būs niecīgi bet tie kas saņem lielos atalgojumus tiem būs vēl lielāki.
?
?
Tai dienā bez ārsta tie ārsti nehaltūrēs privāti? Vai tā pacientiem būs diena "pie ārsta tikai par maksu"? Es baidos, ka realitātē tā būs diena, kad daudzi brangi nopelnīs, pieņemdami pacientus ārpus kvotām un privātiestādēs? Klīniskajiem pētījumiem tak arī tai dienā ar roku neviens neatmetīs. Grūti solidarizēties ar ārstiem, kas patiesībā dzīvo ļoti labi uz pacientu rēķina. Paskatieties uz tiem Ženēvas autosaloniem pie slimnīcām, tās nav pacientu mašīnas.
nja
n
Ja būs ārkārtas vēlēšanas, Saskaņa tāpat būs priekšgalā, bet ar drusku mazāk mandātiem, Kotletes paliks ārpusē, lielāka iespēja tikt pāri 5% krievu savienībai. Pārējām partijām +/- tas pats. JV pāris mandātu vairāk, JKP mazāk, iespējams, ar labu un skaļu kampaņu knapi pāri 5 % pārlīdīs arī LRA.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas