Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Mediķu arodbiedrība 18.novembrī varētu rīkot protesta akciju

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība, reaģējot uz ziņām par iespējamo veselības aprūpes budžeta samazinājumu, sākusi konsultācijas ar dalīborganizācijām par iespējamo protesta akciju veidu, vietu un laiku, taču pagaidām vienošanās vēl nav panākta.

Kā sacīja arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris, viens no iespējamiem datumiem mediķu protestam varētu būt 18.novembris, bet tas vēl nav galīgais lēmums, jo vēl notiek apspriedes gan par vietu, gan laiku, gan protesta veidu.

Taujāts, vai tas ir pilnīgi droši, ka mediķi rīkos protesta akciju, Keris atbildēja: "Baidos, ka valdība neatstās citu iespēju."

Arodbiedrības vadītājs arī uzskata, ka budžeta sagatavošanas procesam nav jābūt slepenam un valdībai vajadzētu atklāti sniegt informāciju par to.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā tika panāktas pirmās vienošanās par budžeta konsolidācijas pasākumiem, bet šodien sarežģītās sarunās ar pašvaldībām panākta vienošanās, ka tās nākamgad varētu saņemt 81% no iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem, bet 19% nonāks valsts budžetā, šodien tikšanās laikā konceptuāli vienojās valdība un pašvaldības. Šim variantam gan vēl būs jāsaņem aizdevēju akcepts.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pirmdien atzina, ka konsolidācijas apjoms varētu būt drīzāk tuvāks 100, nevis 150 vai 175 miljoniem latu. Ministru prezidents atkārtoti uzsvēra, ka galvenais ir budžeta deficīta mērķu sasniegšana, un atzina, ka konsolidācijas apjoms pie noteiktas aprēķinu metodikas varētu arī būt pie 100 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas