Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mediķu iniciatīvu vākt parakstus Saeimas atsaukšanas rosināšanai pievieno jau esošajai

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) iniciatīva vākt parakstus 13.Saeimas atsaukšanas rosināšanai tiks pievienota jau reģistrētajai iniciatīvai ar tieši tādu pašu mērķi, ceturtdien nolēma Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Lēmums tika pieņemts vienbalsīgi.

CVK 14.novembrī jau reģistrēja divas iniciatīvas grupas parakstu vākšanai par esošās Saeimas atsaukšanas referenduma rosināšanu. Parakstu vākšanai tika reģistrēta biedrības Varu Latvijas tautai un Centra partijas iniciatīva. Ņemot vērā, ka abi iesniegumi bija par vienu un to pašu jautājumu, CVK lēma, ka vienai iniciatīvai reģistrējamas divas iniciatīvas grupas. 

Par iniciatīvu līdz šim ir parakstījušies vismaz 41 200 cilvēku. Tautas nobalsošanas sarīkošanai nepieciešams savākt vienu desmito daļu vēlētāju jeb 154 865 parakstu.

Parakstīties par iniciatīvu vēlētāji var līdz 2020.gada 14.novembrim dažādos veidos - elektroniski portālā www.latvija.lv, apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja.

Kā ziņots, pie Saeimas 28.novembrī notika īsā laikā jau otrā veselības aprūpes darbinieku protesta akcija. Tās laikā tika arī izteikta neuzticība finanšu ministram Jānim Reiram (JV). Akcija noslēdzās ar CVK iesniegtu ierosinājumu par parakstu vākšanu Saeimas atsaukšanas rosināšanai. 

Mediķi nav mierā ar doto solījumu nepildīšanu attiecībā uz nozares budžetu un algu pieaugumu.

Pērn Saeimā pieņemtais lēmums mediķu algu celšanai 2020.gadā paredzēja 120 miljonus eiro, kas nozarē strādājošo algas ļautu pacelt par vidēji 20%. Taču, koalīcijai, atzīstot, ka šāda likuma pieņemšana esot bijusi kļūda, jo netika paredzēti finanšu resursi, mediķu algām izdevās rast vien aptuveni pusi nepieciešamās naudas.

Runājot par šo parakstu vākšanu, kuru iniciējušas mazpazīstamas politiskās organizācijas un kuru līderu reputācija tikusi publiski apšaubīta, Keris iepriekš mudināja nošķirt pašu iniciatīvu rosināt Saeimas atlaišanu no tās autoriem. LVSADA arī aicināja savus biedrus un pacientus parakstīt šo iniciatīvu.

"Mēs aktīvi informēsim cilvēkus, kur, kā un kāpēc ir jāparakstās par tautas nobalsošanas ierosināšanu, lai atsauktu 13.Saeimu," iepriekš solīja Keris, piebilstot, ka, paliekot malā, kļūstam par nomali arī sociāli, iedzīvotāji aizbrauc un valsts iztukšojas.

Šonedēļ arī partija "Saskaņa" paziņoja, ka aktīvi iesaistīties parakstīšanās kampaņā par Saeimas atsaukšanas referendumu. Partijas valde uzdevusi teritoriālajām organizācijām un partijas biedriem aktīvi iesaistīties parakstīšanas kampaņā.

Top komentāri

Beidzot
B
Un pazudīs tas Mikimauss ar visu savu heveri, varēs mājās atkārtot savam kakim ppar bezkompromisa tiesiskumu.
Tedix
T
Klausies Dimba. Kā Tev ar prātu? Vai tiešām viss dimbā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas