Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Meklē telpas ES sekretariātam

Jaunizveidotajam Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariātam tiek meklētas jaunas darba telpas, jo patlaban iestādes darbs tiek organizēts no Ārlietu ministrijas (ĀM).

Gala lēmums par jaunajām sekretariāta telpām gan tiks pieņemts pēc finansējuma saņemšanas. Tāpat konkursi uz vakantajām amata vietām sekretariātā tiks izsludināti vien pēc tam, kad iestāde saņems valdības piešķirto papildu finansējumu, aģentūru LETA informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Šobrīd vienīgā persona, kas nodarbināta sekretariātā, ir tā vadītāja Inga Skujiņa. Viņas darbam atbalstu sniedz ĀM.

LETA jau ziņoja, ka 3.aprīlī valdība sekretariāta šā gada darbības nodrošināšanai piešķīra papildus 202 594 latus. Tā kā finansējums piešķirts no apropriācijas rezerves, tad gala vārds par līdzekļu pārdali jāsaka Saeimai.

No piešķirtajiem līdzekļiem 118 426 lati tiks tērēti atlīdzībai, 51 350 lati - precēm un pakalpojumiem un 32 818 lati - kapitālajiem izdevumiem. Līdz šim ĀM budžetā par labu sekretariāta darbībai bija pārdalīts finansējums 65 845 latu apmērā. 2013.gadā un turpmākajiem gadiem ĀM papildus nepieciešams finansējums 250 525 latu apmērā katru gadu, tai skaitā 185 776 lati atlīdzībai, 64 749 lati precēm un pakalpojumiem.

Plānots, ka šogad sekretariātā strādās desmit darbinieki, nākamgad - 40 darbinieki, bet 2014.gadā - no 60 līdz 70 darbiniekiem.

Latvijas prezidentūra ES Padomē plānota no 2015.gada 1.janvāra līdz 2015.gada 30.jūnijam un dalība prezidentūras trio no 2014.gada jūlija līdz 2015.gada 31.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas