Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Merkele aicina Dombrovski uz Berlīni, lai apspriestu situāciju eirozonā un ES izaugsmi

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ceturtdien pēc Vācijas kancleres Angelas Merkeles ielūguma dosies uz Berlīni, lai kopā ar Čehijas un Īrijas valdību vadītājiem apspriestu situāciju eirozonā, kā arī turpmāko Eiropas Savienības (ES) izaugsmi. 

Tikšanās laikā premjers arī aktualizēs Latvijas intereses ES daudzgadu budžetā no 2014.–2020.gadam, īpaši akcentējot nepieciešamību nodrošināt pietiekami lielu kohēzijas finansējumu un panākt vienlīdzīgus konkurences nosacījumus lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Savukārt diskutējot par ES attīstību, valdību vadītāji pārrunās jautājumus jauniešu nodarbinātības, demogrāfijas un sociālās politikas, kā arī inovāciju un tehnoloģiju jomās.

Vakariņās piedalīsies arī Īrijas valdības vadītājs Enda Kenijs un Čehijas premjerministrs Petrs Nečass. Sarunas notiks netālu no Berlīnes, Mesebergas pilī.

Pirms tam Berlīnē V.Dombrovskis tiksies ar Bundestāga Vācijas-Baltijas parlamentārās sadarbības grupu, lai pārrunātu politisko un ekonomisko situāciju Latvijā, divpusējās sadarbības aktualitātes, kā arī meklētu jaunas iespējas sadarbības veicināšanai. 

Vācijas kancleres oficiālā vizīte Latvijā notika 2010.gada septembrī. Tās laikā valdību vadītāji pārrunāja sadarbību ekonomikā, enerģētikas jautājumus, valstu prioritātes daudzgadu budžetā un citas aktualitātes. Vizītes ietvaros A.Merkele pauda atzinību Latvijas Ministru prezidentam un viņa vadītājai valdībai par veiktajiem pasākumiem valsts izejai no krīzes, minot, ka citām Eiropas valstīm vajadzētu ņemt piemēru no Latvijas ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un fiskālās konsolidācijas veikšanā.

Premjers Latvijā atgriezīsies piektdien, 24.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas