Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Meteoportāls: Kolka pēc sniega biezuma ieņem piekto vietu Eiropā

Kolka pēc sniega biezuma ieņem piekto vietu Eiropā, apsteidzot pat daudzas tradicionāli sniegotākas vietas, vēsta meteoportāls weatheronline.co.uk.Portāla datu bāze gan nav pilnīga un neaptver daudzus kalnu reģionus, piemēram, no Alpiem ir ziņas tikai par dažām mērījumu vietām, tomēr Tatros un Karpatos sniega nav tik daudz kā Kolkā.

Kolka apsteidz arī vairākus Alpu slēpošanas kūrortus Austrijā, kur dabīgā sniega biezums nepārsniedz pus metru.Pēc _weatheronline.co.uk _datiem visvairāk sniega ir kāda kalnu ciemata Alpos - 2 metri un 15 centimetri. Vairāk sniega nekā Kolkā ir arī Vācijas augstākajā virsotnē Cūgšpicē - 1,6 metri, Zonblikā Austrijā - 1,98 metri un kalnos Bosnijā un Hercegovinā - 1,08 metri.Jau vēstīts, ka spēcīgs sniegputenis Kolkā nedēļas sākumā atnesa lielu sniega daudzumu, ko sākotnēji Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs provizoriski novērtēja ap metru biezu, bet diennakti pēc sniegputeņa veiktie oficiālie mērīju uzrādīja 71 centimetru sniega. Sestdien sniegs sablīvējies līdz 64 centimetriem.Sestdien piesnigušajā Kolkā vērojams arī tūristu pieplūdums, stāstīja tūrisma centra _Kolkasrags _pārstāve Ruta Glugle.

Jau šodien Kolkas pagastā tiks veikti sniega tīrīšanas darbi, lai piejūras ciemu iedzīvotāji varētu pārvietoties arī ar vieglajām automašīnām, sacīja Dundagas novada pašvaldības izpilddirektors Elmārs Pēterhofs.

Viņš norādīja, ka vakar notīrīta lielākā daļa sniega, bet šodien ceļi tiks attīrīti tiktāl, lai vieglajām automašīnām nebūtu problēmas tos izbraukt.

«Stihija būs pārvarēta,» teica E.Pēterhofs. Arī pagasta iedzīvotāji esot saprotoši un palīdzot ar saviem padomiem organizatoriskos jautājumos. Sūdzības no cilvēkiem neesot saņemtas.

(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas