Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mežaparka panorāmas rats pārceļas uz Tukumu

Krāsaino lidmašīnu spārnus, zilonīšu snuķus, šūpoles un Orbītas krēslus klāj sniegs. Leģendārās Mežaparka atrakcijas, kas vairākām paaudzēm saistās ar pirmajiem tik iespaidīgajiem karuseļiem Rīgā, vēl septembra beigās lika stāvēt rindās apmeklētājiem, bet nu ir klusuma ieskautas. Vietā, kur no pagājušā gadsimta 60.

gadu beigām stāvēja panorāmas rats, kas aizceļojis uz Tukumu, tagad ir klajš lauks. Visapkārt kaudzēs sakrauti stāv dēļi un riepas, pret kādu priedi atstutēts putuplasta citpanētietis. Tā kā nomas līgums starp pašvaldību un atrakciju īpašnieku ir pārtraukts, izklaides parks no oktobra sākuma ir slēgts, un visas atrakcijas tiek pārdotas. Vairāk nekā puse, tostarp Pūķītis un Pārsteigums, jau ir atradušas jaunus saimniekus tepat Latvijā un Lietuvā. Pārdotas tiek arī saimniecībā noderīgas lietas - dārza krēsli un galdi, kioski, slotas un puķu vāzes.

Novecojuši un bīstami


Zemesgabals, uz kura atradās atrakciju parks, kādu laiku atrodas jaunas pašvaldības aģentūras Mežaparks valdījumā, kuras uzdevums ir izstrādāt vienotu visas 385 ha lielās teritorijas attīstības stratēģiju. Galvenais mērķis jau noteikts - Mežaparkam jākļūst par aktīvās atpūtas centru, kur nav vietas "sarūsējušām, morāli novecojušām un drošības standartiem neatbilstošām" atrakcijām, saka aģentūras pārstāve Iveta Ārgale. Tāpēc arī Rīgas dome nepagarināja ar SIA Atrakcijas nomas līgumu, kura termiņš beidzās pērnā gada jūlijā.

Izklaides parka īpašnieks Anatolijs Bodrovs atrakcijas gan neuzskata par novecojušām un apgalvo, ka tās labi darbojas, "turklāt dažas no tām tika uzstādītas tikai 2000.gadā, kad tās atveda no Krievijas". Viņš ir pārliecināts, ka līdz šā gada 1.aprīlim, kad uzņēmumam jāatbrīvo teritorija, izdosies pārdot visas mantas, pretējā gadījumā karuseļus nāksies nodot metāllūžņos. Vislielāko interesi par atrakcijām, kuru cenas svārstās no Ls 50 līdz pat Ls 7500, izrādījušas pašmāju un Lietuvas privātpersonas. Piemēram, panorāmas rats aizceļojis uz Tukumu, kur stāvēs kādas viesnīcas priekšā.

Mežaparka kaķis


Kas notiks ar atbrīvoto parka teritoriju pēc atrakciju pārdošanas, pagaidām pašvaldībā nav izlemts - tiek gaidīti uzņēmēju priekšlikumi.

I.Ārgale pieļauj, ka tur varētu izveidot modernu aktīvās atpūtas parku, kas līdzinātos Siguldā esošajam Mežakaķim - tā ir mežā izveidota šķēršļu trase, ko veido starp kokiem nostieptas troses, tīkli, dažādu konstrukciju tiltiņi, šūpoles, baļķi, virves un kāpnes. Arī Mežakaķa pārstāvis Ruslans Niedings uzskata Mežaparku par piemērotu šādām atrakcijām un apliecina gatavību apsvērt iespēju sākt biznesu Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas