Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Miljonārs Lūsiņš: žogu Bulduros nelikšu

"Žogu apkārt nelikšu un sabiedrībai netīkamas darbības nedarīšu. Citādi kā sabiedriskā ēka šajā vietā nav iespējama. Es negribu gulēt vairākās vietās, un man jau ir māja, kur gulēt," tā laikrakstam Diena teicis uzņēmējs, miljonāru sarakstos ierindotais Argods Lūsiņš, kuram piederošajam uzņēmumam SIA Jūrmalas sporta un atpūtas centrs (JSAC) iznomāta zeme Bulduros.

Uzņēmums vēlas saņemt atļauju veikt meža zemes transformāciju.Zemesgabals 1,4 hektāru platībā pieder valstij, VAS _Valsts nekustamie īpašumi_ (VNĪ) to iznomājusi minētajam uzņēmumam, kam pieder uz šī zemesgabala esošā jaunbūve. Bijušās tualetes vietā plānots sporta centrs un inventāra noma.

A.Lūsiņš minējis, ka JSAC ir arī citi īpašumi, piemēram, sporta centrs Concept Lielupē, un ap tiem arī neesot žogu. JSAC prokūrists Mareks Burmeistars savukārt stāstījis, ka teritorija bijusi ļoti nolaista. Šajā vietā bijusi tualete un neoficiāla dzīvnieku kapsēta, tāpēc uzņēmums ieguldījis līdzekļus, lai stādītu parkā kokus - esot iestādītas 150 priedes, plānots stādīt vēl tikpat daudz. Starp kokiem būšot koka klājuma takas un soliņi.

Jūrmalas aizsardzības biedrības pārstāvis Guntis Grūba gan brīdina, ka Bulduros ir līdzīgi precedenti, kas beidzas ar privātīpašumu nostiprināšanu un žogu uzcelšanu. Viņaprāt, meža zemes transformācija ir pirmais solis, lai pakāpeniski nonāktu pie zemesgabala privatizācijas. "Šie cilvēki nesteidzas, viņi visu izdara pakāpeniski, bet rezultāts ir tāds, ka tas būs privātīpašums kāpās," brīdina G. Grūba.

Jau vēstīts, ka Bulduru zemes transformācijas jautājumu bija plānots izskatīt otrdien valdības sēdē, taču tas atlikts.

Visu Ata Rozentāla rakstu lasiet trešdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Top komentāri

laima
l
Cienīts uzņēmējs Saldū!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas