Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Milzu atomašīnu šovs Monster X Tour Show Arēnā Rīga

Vakar, 31.oktobrī, Arēnu Rīga pieskandināja pamatīga motoru rūkoņa, jo tur norisinājās milzu automašīnu šovs Monster X Tour Show.

Skatītājiem bija iespēja vērot, kā par monstriem dēvēti milzu auto pārvar šķēršļus, veic ekstrēmus lēcienus, sacenšas savā starpā un demonstrē neticamu manevrētspēju. Pasākuma laikā uzstājās arī moto frīstaila meistari Stunt Riders, kas priecēja skatītājus ar elpu aizraujošiem gaisa akrobātikas trikiem.

Pirmo Monster Truck spēkratu ar nosaukumu Bigfoot 1974.gadā radīja amerikānis Bobs Čendlers, un pāris gadu laikā tā kļuva par vienu no slavenākajām automašīnām ASV. Drīz vien šim vīram radās sekotāji, kas konstruēja līdzīgas automašīnas, un jau kopš 80.gadu vidus Amerikā norisinās īpašas šo automašīnu sacensības, kas kļuvušas ārkārtīgi iecienītas.

Mūsdienu Monster Truck automašīnas stipri atšķiras no saviem priekštečiem, jo tās ir ātrākas, jaudīgākas un to dizains ir stipri komplicētāks. Katrs auto sver aptuveni astoņas tonnas, un viena tā riepa var būt vairāk nekā 350 kilogramus smaga, taču par spīti lielajam svaram šie spēkrati viegli spēj sasniegt pat 110 kilometrus stundā lielu ātrumu, neskatoties uz to, ka ieskrējienam hallēs vietas nav daudz.

Pasākumā ļoti liela uzmanība pievērsta autobraucēju un skatītāju drošībai, jo šova laikā tiek veikti bīstami triki. Automašīnu pilotu tērpi ir no ugunsdroša materiāla, un automašīnu saloni ir aprīkoti ar triecienizturīgām restēm, kas iespējamo kritienu laikā pasargā braucēju no traumām. Savukārt skatītāju drošībai tiek ierīkots īpašs nožogojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas