Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Mīti par uzturu

Lai atvieglotu cīņu ar liekajiem kilogramiem, ir svarīgi zināt produktu patieso vērtību un gaisināt mītus par to labajiem darbiem, raksta portāls sieviesuklubs.lv.

Augļu diētas palīdz zaudēt svaru. Augļos ir daudz un dažādi vērtīgi cukuri, kas nosaka to saldo un patīkamo garšu. Taču to klātbūtne arī nosaka, ka augļi nav izmantojami kā novājēšanas līdzeklis. Piemēram, nevar ēst kilogramiem arbūzu, domājot, ka tas jau tāds ūdentiņš vien ir un svars mazināsies!

Biezpienmaizes un burkānmaizes ir veselīgākas par citiem konditorejas izstrādājumiem, tādēļ tās var ēst droši, nekaitējot veselībai un nebaidoties par lieko svaru! Tikai tāpēc, ka pievienots biezpiens vai burkāns, vai auzas, ēdiens neiegūst diētiska produkta statusu un vienalga ir našķis. Tas nav pielīdzinām burkānu-kāpostu salātiem. Konditorejas izstrādājumos veselīgie produkti tiek iestrādāti gluži citā ēdienā, kam pievienots margarīns, putukrējums, eļļas un, protams, daudz cukura!

Jogurts ir viegls, gaisīgs, diētisks produkts, kas nebaro. Jogurts ir deserts, tātad pielīdzināms kūciņai. Parasti jogurtam ir diezgan liels tauku saturs un stipri daudz cukura, kas to padara par kalorijām bagātu produktu.

Galetes ir veselīgākas par maizi. Galetes nav uzskatāmas par ko īpašāku vai ieteicamāku kā pārējā maizīte, tās vienkārši ir viens no maizes veidiem.

Kliju maizi var ēst cik grib. Arī, ēdot graudu maizi, kas tiek uzskatīta par diētisku, var uzbaroties. Patiesām ir aplami domāt, ka graudu maizei uzsmērējot maztauku sieriņu, iegūts ēdiens, ko var ēst neierobežotā daudzumā. Ir jāievēro un jāpārzina produktu enerģētiskā vērtība, bez šīm zināšanām svara korekcija nav iespējama.

Ēdot medu cukura vietā, nevar uzbaroties. Kaloriju ziņā nav lielas starpības, lietojat medu vai cukuru, jo cukurs satur 400 kcal, bet medus 370 kcal. Dažkārt medu lieto cukura vietā, cerot, ka tādejādi būs vienkāršāk saglabāt slaidu augumu. Ogļhidrātu augsta procenta dēļ tas nebūs iespējams! Toties medus „apēdas” daudz vieglāk nekā cukurs – burku ar cukuru diez vai ir iespējams notiesāt, bet ar medu tas ir izdarāms viegli!

Piens ir dzēriens. Tie, kas uzskata rūgušpienu, pienu vai paniņas par dzērienu, kļūdās, tāpat kā sula nav vienādojama ar ūdeni. Piens ir ēdiens. Pieaudzis cilvēks, kam ir liekā svara problēmas – pienu nevar lietot slāpju remdēšanai.

Sulas jādzer, ja vēlas novājēt? Gluži OTRĀDI! Sulas iesakāmas tiem, kuri grib uzbaroties. Tas, ka no sulas tiek atdalītas balastvielas, padara to par produktu, kas nenoslogo kuņģi, neliekot tam strādāt, bet ļaujot augļos un ogās esošajiem cukuriem nekavējoties iestrādāties organismā.

Treknās zivis var ēst, cik vēlas, nepieņemoties svarā. Šis mīts radies tādēļ, ka treknās zivis satur tā saucamos labos taukus, kuru dēļ pat tuklajiem ļaudīm šis produkts laiku pa laikam iesakāms. Taču tajās ir daudz kaloriju un tauku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas