Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Mobilie sakari starp Latviju un Krieviju kļūs lētāki

Satiksmes ministrs Aivis Ronis darba vizītes laikā Maskavā trešdien tikās ar  Krievijas Federācijas sakaru un masu komunikācijas ministru Igoru Ščogoļevu. Abi ministri parakstīja protokolu par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu un sadarbību viesabonēšanas jomā, informē satiksmes ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Protokolu parakstījuši arī Latvijas mobilo sakaru operatoru pārstāvji - Bite Latvija, Latvijas Mobilais Telefons, Tele2 un Telekom Baltija. Maskavā protokolu parakstīja Krievijas mobilo sakaru operatoru pārstāvji - MTS, Vimpel Com, MegaFon un Rostelecom.

Šajā dokumentā puses pauž gatavību sešu mēnešu laikā savstarpēji vienoties par viesabonēšanas tarifu samazināšanu. Sadarbības protokola noslēgšana un sekojošās mobilo sakaru operatoru savstarpējās vienošanās jau tuvākajā laikā pozitīvi ietekmēs Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas iedzīvotājus, kuri ceļo starp minētajām valstīm tūrisma vai lietišķos nolūkos.

A.Ronis  vizītes laikā tikās arī ar Krievijas Federācijas transporta ministru Igoru Ļevitinu, kā arī apmeklēja starptautisko loģistikas izstādi TransRussia, kurā bija plaši pārstāvēta Latvijas transporta un loģistikas nozare.

Tikšanās laikā ar Krievijas transporta ministru Ļevitinu tika pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi transporta nozarē, t.sk. autopārvadājumu, dzelzceļa jomā, kā arī divpusējās līgumtiesiskās bāzes sagatavošanas dzelzceļa jomā un sadarbība civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas jomā.

Satiksmes ministrs A.Ronis tikšanās laikā ar Krievijas transporta ministru I.Ļevitinu pārrunāja izmaiņas likumdošanā, kas paredz palielināt soda sankcijas par Krievijas izsniegto starptautisko autopārvadājumu atļaujas neatbilstību veicamajam starptautisko autopārvadājumu veidam.

I.Ļevitins informēja par plānoto soda sankciju apmēra ievērojamu palielināšanu, taču norādīja, ka godprātīgiem pārvadātājiem nav pamata satraukumam, kā arī uzsvēra, ka Latvijai autotransporta pārvadājumu atļauju kvota 2012.gadam ir pietiekama.

Abu valstu transporta ministri pārrunāja esošo situāciju saistībā ar starptautiskās pasažieru dzelzceļa satiksmes kursēšanas ātruma palielināšanu starp Rīgu un Maskavu. Puses uzsvēra, ka rodot optimālus risinājumus un ieviešot kompleksus pasākumus gan no Krievijas, tā arī Latvijas puses, būtu iespējams panākt vilciena kursēšanas laika samazinājumu par vairākām stundām.

A.Ronis atkārtoti uzsvēra, ka, ka Latvijas puse ir pieņēmusi lēmumu elektrificēt Rietumu - Austrumu dzelzceļa koridora posmus, kā arī aicināja Krievijas pusi izvērtēt iespēju elektrificēt posmu pilnībā arī no savas puses līdz robežstacijām ar Latviju. Tāpat ministri aicināja abu valstu muitas un robežsardzes dienestus meklēt optimālus risinājumus, lai vismaz daļu šo dienestu kontroles procedūru būtu iespējams veikt vilcienam atrodoties gaitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas