Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nacionālā veselības dienesta vadītājs būs līdzšinējais pienākumu izpildītājs Taube

Konkursā uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu uzvarējis līdzšinējais dienesta vadītāja pienākumu izpildītājs Māris Taube, aģentūru BNS informēja Veselības ministrijā (VM).

Uz konkursu pretendēja trīs kandidāti, kuru vārdus VM neatklāja. Neoficiāli izskanējis, ka uz NVD vadītāja amatu kandidējis arī bijušais veselības ministrs Juris Bārzdiņš. Viņš aģentūrai BNS to ne apstiprināja, ne noliedza.

Taube 1999.gadā absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju un 2002.gadā Rīgas Stradiņa universitātē pabeidzis rezidentūru ārsta psihiatra specialitātē. 2005.gadā viņš ieguvis medicīnas zinātņu doktora grādu psihiatrijā. No 2001.gada viņš strādājis dažādos amatos valsts uzņēmumā "Psihiatrijas centrs", Garīgās veselības valsts aģentūrā un Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

No 2007. līdz 2009.gadam Taube bijis Sabiedrības veselības aģentūras direktora vietnieks zinātnes un pētniecības jautājumos, kopš 2009.gada – Veselības ekonomikas centra (VEC) Sabiedrības veselības departamenta direktors, bet no šā gada jūlija – VEC direktora pienākumu izpildītājs.

Taube kopš 2004.gada vada lekcijas Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē un kopš 2005.gada ir docents Rīgas Stradiņa universitātes Psihiatrijas un narkoloģijas katedrā.

Jau vēstīts, ka šogad 1.novembrī darbu sāka Nacionālais veselības dienests, kas apvieno līdzšinējo Veselības norēķinu centru un Veselības ekonomikas centru.

Jaunā dienesta galvenās funkcijas ir administrēt veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, slēgt līgumus un norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem, analizēt veselības aprūpes pakalpojumu finanšu un apmēra rādītājus, veikt sabiedrības veselības monitoringu, nodrošināt starptautisko saistību izpildi veselības aprūpes jomā, kā arī nodrošināt zāļu, medicīnisko ierīču un medicīnisko tehnoloģiju kompensācijas sistēmas administrēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas