Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nākamajos gados IZM papildu nepieciešamais finansējums mācību līdzekļu iegādei ir 1,6 miljoni latu

Nākamajam vidējā termiņa budžeta ietvaram 2014.-2016.gadam mācību līdzekļu iegādei ir nepieciešams papildu finansējums ik gadu 1 611 337 latu apmērā, norāda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Valdība otrdien, 30.jūlijā, skatīs rīkojumu projektu par finansējuma piešķiršanu IZM no līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem 517 112 latu apmērā, lai nodrošinātu Izglītības likuma izpildi attiecībā uz mācību līdzekļu iegādi sekmīgai mācību procesa īstenošanai no 2013.gada 1.septembra.

Papildu līdzekļi nepieciešami saistībā ar to, ka Saeima ir apstiprinājusi grozījumus Izglītības likumā un to stāšanos spēkā ar šā gada 1.septembri, kas nosaka valsts, pašvaldību un vecāku atbildību mācību līdzekļu iegādē. Grozījumi nosaka, ka no šā gada 1.septembra valsts un pašvaldību, kā arī privātajās izglītības iestādēs valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām, pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības valsts standartiem atbilstošu mācību literatūras, kā arī metodisko līdzekļu, uzziņu literatūras un digitālo mācību līdzekļu un resursu (elektronisko izdevumu) iegādi pilnībā finansē no valsts budžeta līdzekļiem un valsts budžeta mērķdotācijām.

Pieprasītais finansējums gan ir tikai šā gada septembrim-decembrim. Ministrija klāsta, ka tas nodrošinātu pēctecību 2013./2014.mācību gadam, jo nākamajam vidējā termiņa budžeta ietvaram 2014.-2016.gadam mācību līdzekļu iegādei ir nepieciešams papildu finansējums ik gadu 1 611 337 latu apmērā. Tāpēc IZM šā gada 3.jūnijā ir iesniegusi iepriekš minēto prasību Finanšu ministrijai un Pārresoru koordinācijas centram kā jauno politikas iniciatīvu numur viens, ja šie līdzekļi tiks piešķirti, tad kopumā mācību līdzekļiem no valsts puses tiks piešķirti 14 lati katram skolēnam un pedagogam, skaidro ministrija.

"Ja netiek piešķirts papildu finansējums mācību līdzekļu iegādei, sākot no 2013.gada 1.septembra, netiks nodrošināta Satversmes 1.pantā lietotajā demokrātijas jēdzienā ietvertā sociāli atbildīgas valsts virsprincipa ievērošana un Satversmes 112.pantā ietvertā valsts atbildība par pamata un vidējās izglītības ieguvi bez maksas," akcentē ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas