Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Naktī Ķemeros nodegusi vēsturiska dziedinātava

Naktī uz ceturtdienu Ķemeros, Emīla Dārziņa ielā 15, nodegusi vēsturiska koka ēka - kūrorta poliklīnika.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere informē, ka izsaukums uz ugunsgrēku neapsaimniekotajā ēkā saņemts plkst.1.35. Notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji no Jūrmalas, Slokas, Ķemeriem un Rīgas.

Vienstāva koka ēka ar mansardu nodegusi pilnībā, turklāt sadedzis arī jumts blakus esošajai divstāvu tehniskajai ēkai. Kopumā liesmas nopostījušas 1200 kvadrātmetru lielu platību.

Ugunsgrēku ierobežot izdevies plkst.4.56, taču VUGD darbinieki joprojām strādā notikuma vietā - gruzdošās daļas tiek laistītas ar ūdeni, lai tās neaizdegtos no jauna.

Ķemeru iedzīvotāju biedrības priekšsēdētājs Mārtiņš Stulpiņš portālam Diena.lv pieļāva, ka ugunsgrēka iemesls varētu būt arī ļaunprātīga dedzināšana. "Jau vairāk nekā mēnesi -  kopš 14.jūnija Ķemeru sanatorijai un tās teritorijai ir noņemti apsargi, tā ka tur var iet, kurš grib. Tā kā arī šī kūrorta poliklīnikas ēka piederēja sanatorijas īpašniekiem, tad pilnīgi iespējams, ka ēka bija apdrošināta un viņi par to vēl saņems naudu," teic M.Stulpiņš. Viņš arī pieļauj iespēju, ka ēkā rosījušies metāla zagļi vai citi garnadži, jo "puikas tur lien, kontingents te Ķemeros ir labs, policijas mums te nav uz vietas. Ķemeros metālu zog, tas ir fakts. Bet tai dziedinātavā jau īsti nebija vairs ko ņemt," stāsta M.Stulpiņš.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis pēc Ķemeru kūrorta bijušajā poliklīnikas ēkā notikušā ugunsgrēka paziņojis, ka Jūrmalas pilsētas dome ierosinās kultūras pieminekļa atsavināšanu, jo tā saglabāšanu apdraud īpašnieka bezdarbība.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli pagaidām nav zināmi, taču, tā kā nebija nodrošināta ēkas pienācīga apsaimniekošana, tajā bija iespēja iekļūt arī nepiederošām personām,” norāda G.Truksnis.„Ugunsgrēkā bojā gāja vēsturiskā Ķemeru kūrorta poliklīnikas koka ēka, un tas ir sāpīgs zaudējums ne tikai Ķemeru rajona iedzīvotājiem, bet visiem jūrmalniekiem,” atzīst G. Truksnis.

"Ar bijušo kūrortpoliklīniku pašvaldība saista Ķemeru un Jūrmalas attīstības plānus," stāsta domes priekšsēdētājs. "Mums bija iecere pārņemt ēku savā īpašumā un to atjaunot, izveidojot kūrorta ārstniecības iestādi, kas būtu labs pamats ne tikai Ķemeru, bet visas Jūrmalas kā kūrortpilsētas atdzimšanai. Pirms pāris mēnešiem bijām sākuši sarunas ar īpašnieku pārstāvjiem – pašvaldība nosūtīja oficiālu vēstuli, bet tagad noticis šis negadījums..."

"Esmu uzdevis pašvaldības speciālistiem izvērtēt iespējas ierosināt kultūras pieminekļa atsavināšanu, jo tā saglabāšanu apdraud īpašnieka bezdarbība, kā tas, šķiet, bijis šajā gadījumā," norāda G. Truksnis.

Ķemeru sanatorijas investors ir Ominasis Latvija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas