Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Naktī vai pirmdienas rītā ūdens līmenis Rīgā var pārsniegt pirmo bīstamo atzīmi

Ūdens līmenis Rīgas jūras līča piekrastē, kā arī Daugavā pie Rīgas naktī uz pirmdienu var pārsniegt viena metra atzīmi, kas ir pirmā plūdu robeža, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Centra speciālisti sacīja, ka situācija tiek rūpīgi vērota un nepieciešamības gadījumā tiks izplatīts brīdinājums. Tomēr lieli plūdi galvaspilsētai nedraud, jo nav gaidāms par 1,3 metriem augstāks ūdens līmenis. Plaši plūdi iespējami tad, ja tiek pārsniegta 1,4 metru atzīme. 2005.gada janvāra orkāna laikā ūdens līmenis pakāpās līdz 1,8 metriem.

Svētdienas priekšpusdienā ūdens līmenis Daugavgrīvā tuvojas pusmetra atzīmei, un līdz pirmdienas rītam gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās vēl par 60-70 centimetriem.

Tuvākajā naktī un pirmdien augsts ūdens līmenis gaidāms visā Vidzemes piekrastē un upju grīvās, tostarp Daugavā, Gaujā un Lielupē, kā arī Pierīgas ezeros un Rīgas pilsētas kanālā.

Vētras kulminācija Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē gaidāma, sākot no aptuveni pulksten pieciem pirmdienas rītā, kad ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās var sasniegt pat 27 metrus sekundē. Augstākais ūdens līmenis gaidāms pirmdienas rītā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas