Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NBS karavīriem ievērojami palielinās piemaksu limitu

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, paredzot, ka karavīriem piemaksa par pedagoģisko darbu militārajā izglītības iestādē kopā ar citām piemaksām turpmāk nedrīkstēs pārsniegt viņam noteikto mēnešalgu.

Patlaban piemaksu kopsumma Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīriem noteikta 30% apmērā no mēneša atalgojuma, aģentūru LETA iepriekš informēja parlamenta Preses dienestā.

Izmaiņas likumā nepieciešamas, jo līdz šim noteiktais piemaksu limits karavīram, kurš sniedz atbalstu mācību procesa nodrošināšanā NBS izglītības iestādēs, liedz papildus uzticēt arī citus pienākumus, jo piemaksa ir noteikta tikai par papildu pienākumu izpildi vai arī pedagoģisko darbību, norādījusi Aizsardzības ministrija. Īpaši negatīvi tas vērtējams gadījumos, kad attiecīgais karavīrs pārstāv kādu specifisku militāro jomu un viņa dalība citu karavīru apmācību procesā ir neaizstājama.

Piemaksu kopsummas limita paaugstināšana motivēšot karavīrus pildīt gan pamata un papildu pienākumus, gan arī iesaistīties pedagoģiskajā darbā.

Top komentāri

debilajam rusnacistam
d
Iegaumē, valsts nodevēj noziedzniek debilkvekšķi, ka savas valsts karavīrs nav algotnis. Ja tu izlasīji šī komentāra pirmo teikumu, tad neesi bēbītis analfabēts. Ja saprati, tad neesi debiliķis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas