Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nedēļas laikā dalībai Dziesmu un deju svētkos reģistrējusies aptuveni puse potenciālo dalībnieku

Kopš 1.februāra dalībai gaidāmajos XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētkos reģistrējušies 21 500 dalībnieki jeb aptuveni puse no visiem potenciālajiem dalībniekiem, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Visaktīvākais ir Mazsalacas novads, no kura ir reģistrējušies 99% potenciālo dalībnieku. Vecākajam dalībniekam, kurš reģistrējies dalībai svētkos, ir 93 gadi, bet jaunākais reģistrētais dalībnieks ir trīs gadus vecs.

"Elektroniska reģistrācija dalībai Svētkos notiek pirmo reizi - cilvēki to dara aktīvi un gana savlaicīgi. Esam īpaši gandarīti par tiem daudzajiem piemēriem, kuri parāda brīnišķīgu svētku kopienas pašorganizēšanās procesu - reģionu kultūras centros tiek nodrošināts tehniskais atbalsts, notiek organizēts fotografēšanās process, tiek palīdzēts senioriem. Mēs aicinām dalībniekus neatlikt reģistrāciju uz pēdējo brīdi, bet paveikt to savlaicīgi," pauda svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Kā ziņots, Kā ziņots, no 1.febtruāra plkst.12 interneta vietnē www.dziesmusvetki.lv atklāta XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieku individuālā reģistrācija, ko iespējams veikt līdz 13.februārim. No 14.februāra līdz 15.februārim reģistrējušos dalībniekus sistēmā apstiprinās katra kolektīva vadītāji, savukārt līdz 20.februārim gala apstiprinājumu sava novada kolektīviem sistēmā sniegs pašvaldību koordinatori.

Konkrēts dalībnieku skaits gan būs zināms vien pēc pēdējo skašu rezultātu noskaidrošanas.

Reģistrācija nepieciešama, jo svētku norises laikā dalībniekiem tiks izsniegtas īpašas identifikācijas kartes, ar kurām varēs bez maksas izmantot Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī pasākumu norises vietās saņemt bezmaksas pusdienas un vakariņas. Tāpat dalībniekiem šīs kartes būs jāizmanto, lai iekļūtu svētku norises vietās.

Potenciālajiem dalībniekiem reģistrēšanās notiek svētku interneta vietnes sadaļas "Dalībniekiem" apakšsadaļā "Reģistrēties". Reģistrēto kontu var aktivizēt ar kodu, ko dalībnieks saņem uz e-pastu vai telefonu. Turpinot reģistrēšanās procesu, sistēmā jāveic personas datu un foto ievadīšana.

Tāpat dalībnieki reģistrēšanās laikā tiek iepazīstināti ar svētku noteikumiem. Pēcāk ievadītā informācija tiek nodota kolektīvu vadītājiem, kuri sniedz savu apstiprinājumu. Taču galīgo apstiprinājumu reģistrējušās personas saņems vienīgi pēc visām svētku skatēm un to rezultātu apkopošanas.

Savukārt ārvalstu latviešu māksliniecisko kolektīvu dalībniekiem elektroniskā reģistrācija sāksies tuvākajā laikā. Katrs ārvalstu kolektīvu dalībnieks saņems individuālu e-pastu ar aicinājumu - īpaši ģenerētu linku - uzsākt reģistrāciju.

Lai palīdzētu dažādām mērķa grupām, sagatavotas pamācības "Soli pa solim. Dalībnieku elektroniskā reģistrācija", kurās tiek skaidrots reģistrēšanās process. Tāpat nodrošināti atbalsta tālruņi, pa kuriem nepieciešamības gadījumā var iegūt nepieciešamo informāciju. Reģistrēšanās pamācība pieejama gan teksta, gan arī video formātā.

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas