Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nedēļas nogalē veidosies noturīga sniega sega

Šīs nedēļas nogalē Latvijā iestāsies stabila ziema ar salu un sniegu, noturīga sniega sega veidosies visā valstī, tostarp Rīgā, prognozē sinoptiķi.
Līdz šim galvaspilsētā snidzis maz, sniega sega šoziem nav pārsniegusi viena centimetra biezumu un vienmēr ir ātri nokususi, baltuma Rīgā bijis pat mazāk nekā Kurzemē. Tas ir pretstats pagājušajai ziemai, kad tieši valsts centrālajos novados un Rīgā bija biezākā sniega sega, kas janvāra sākumā sasniedza pat 60 centimetru augstumu. Pagājušajā ziemā sniega sega galvaspilsētā bija no 25.novembra līdz 24.martam.

Jau vēstīts, ka ceturtdien un vēl arī tuvākās nakts sākumā Latvijā būs daudz nokrišņu, pārsvarā līs, jo gaisa temperatūra vakarā paaugstināsies līdz pat +5..+7 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies tikai valsts austrumos.

Piektdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs 0..+3 grādus, palaikam būs nokrišņi - pārsvarā sniegs. Piektdien un sestdien brīžiem gaidāms pat stiprs sniegputenis, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās vietām Kurzemes piekrastē pārsniegs 20 metru sekundē. Sestdien valsts rietumu un centrālajā daļā uz ceļiem var veidoties sniega sanesumi, apgrūtināta braukšana būs daudzviet valstī.

Svētdien snigs maz, vien ziemeļu, ziemeļaustrumu vēja nesti sniega mākoņi, kas nāks no Rīgas jūras līča, par stiprāku snigšanu gādās dažviet Kurzemē un Rietumzemgalē. Gaidāms, ka tieši valsts rietumu pusē brīvdienās snigs visstiprāk un vietām izveidosies vairāk nekā desmit centimetru bieza sniega kārta. Rīgā, visticamāk, uzsnigs tikai daži centimetri sniega.

Gaisa temperatūras sestdien un svētdien valsts lielākajā daļā būs 0..-6 grādu robežās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas