Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Neīsto ziņu portāls Nozagts.com - iespējams, Saskaņas projekts

Portāla nozagts.com galvenais producents Ivans Staļnojs ir cieši saistīts ar Rīgas domes valdošo koalīciju, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Trīs ar pusi gadus Staļnojs, kurš nav plaši pazīstams kā sociālo tīklu speciālists, sniedza konsultācijas galvaspilsētas uzņēmumam Rīgas Satiksme. Līgums ar viņu pārtraukts tikai pirms pusgada, neilgi pirms nozagts.com portāla izveides. Staļnojs esot palīdzējis Rīgas satiksmei komunicēt ar sabiedrību sociālajos tīklos – pats gan neko nav rakstījis, vien sniedzis padomus. Rīgas Satiksmes preses sekretārs nevarēja paskaidrot, kādu atlīdzību Staļnojs saņēmis par konsultācijām.

Tāpat Staļnojs strādājis pašvaldības uzņēmumā Rīgas Namu pārvaldnieks - Attīstības projektu nodaļā. Valsts kontroles revīzijā pirms pusotra gada secināts, ka šajā nodaļā, iespējams, lielāka daļa darbinieku bija algoti fiktīvi. Daudzi no viņiem bija cieši saistīti ar partiju Saskaņa. Piemēram domes deputāte Svetlana Savicka, divu Saskaņas deputātu sievas – Žanna Pankratova un Aleksandra Klementjeva, kā arī bijušā Nila Ušakova preses sekretāra Sandra Toča dēls Mārtiņš. Tolaik attīstības projektu nodaļas vadītājs de facto atzina – šie cilvēki, ieskaitot Staļnoju, bija nodarbināti ar Rīgas Namu pārvaldnieka vadības lēmumu.

Brīdī, kad Valsts kontrole sāka pētīt Attīstības projektu nodaļu, uzņēmums to pēkšņi likvidēja, pamatojot ar lietderību un ekonomiskiem apsvērumiem. Tagad Rīgas namu pārvaldnieka pārstāvji nevarēja paskaidrot cik ilgi Ivans Staļnojs tur nostrādāja un cik daudz nopelnīja. Iemesls – policijā joprojām turpinās krimināllieta, kas uzsākta pēc valsts kontroles iesnieguma par departamentā notikušo.

Pats Staļnojs uz de facto zvaniem un īsziņām nereaģēja, viņš nebija sastopams arī adresē, kur reģistrēts viņam piederošs, bet neaktīvs uzņēmums.

nozagts.com izdevējs minēts uzņēmējs Mihails Šeitelmans. Viņš apgalvo, ka finansē nozagts.com no savas kabatas un pats esot iegādājies populāro portālu un sociāla tīkla Facebook profilu Toma joki. Uzņēmējs saka, ka darījuma summa bijusi ap 10 000 eiro. Tagad Toma joki profilus izmanto, lai pārpublicētu nozags.com materiālus un vairotu to popularitāti.

Šeitelmans ir kādreizējais kanāla TV5 īpašnieks, vēlāk – direktors, viņam kopā ar Valēriju Belokoņu piederējis arī portāls novonews.lv. Pats sevi Šetelmans sauc par polittehonologu un apgalvo, ka konsultējis daudzas Latvijas politiskās partijas. Viņš atzīst, ka nozagts.com tīši publicē nepārbaudītu informāciju.

Šeitelmans pauž, ka viņa mērķis ir iegādāties vēl citus interneta resursus un Latvijā populārus sociālo tīklu profilus lai “uzpumpētu” auditoriju un pēc tam visu komplektu pārdotu. 

Top komentāri

aha
a
Atslēgas vārdu lietošana kā "nozagts", "zagļi", it sevišķi pie jebkuras tēmas to piemērojot uz Saeimu, diezgan droši norāda uz organizētu krievu trollismu.
gnila ferma
g
Šaubīgs Izraēlas pilsonis, krievu skolu štābists, izbijis žurnālists – “troļļu” patiesās sejas - http://www.la.lv/nozagt-valsti-ar-viltus-zinam/2/
Vārds - letam
V
Kremļa stabulītes pūtēji un to mediji ir nicināmi visi bez izņēmuma, neatkarīgi no tāda vai šitāda raksta satura.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas