Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

NEPLP izsludina konkursu jaunas multimediālās latviešu populārās mūzikas platformas izveidei

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē apstiprināja konkursa nolikumu un izsludināja konkursu komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem par multimediālās mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformas izveidošanu 2017.gadā, aģentūru LETA informēja padomē.

Konkursa laikā nepieciešams radīt un izstrādāt multimediālu mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformu, kas kalpotu par vietni Latvijas mūziķiem, klausītājiem, mūzikas industrijas profesionāļiem, izdevējiem, koncertu un festivālu organizatoriem un personām, kuras ir ieinteresētas latviešu mūzikas attīstībā.

Platformas mērķis ir veicināt vietējās mūzikas popularitāti Latvijā un panākt mijiedarbību starp interesentu grupām. Platformā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties un gūt priekšstatu par Latvijā radītu populāro mūziku, saņemt informāciju par dažādu žanru izpildītājiem, viņu muzikālo daiļradi un citām Latvijas mūzikas industrijas aktualitātēm.

Plānotais konkursa finansējums ir 130 000 eiro.

Konkursa pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz 2017.gada 19.jūnijam.

Konkursa nolikums tiks publicēts NEPLP mājaslapā.

Multimediālās mūsdienu latviešu aktuālās populārās mūzikas platformai darbība jāuzsāk līdz šī gada beigām.

Jānorāda, ka pagājušā nedēļā plašu sociālo tīklu lietotāju sašutumu izraisīja Latvijas Radio valdes locekles Sigitas Roķes radio nākotnes redzējums, kur viens no priekšlikumiem bija pārveidot Latvijas Radio 5 jeb Pieci.lv par latviešu mūzikas kanālu jauniešiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere, jauno multimediālo latviešu populārās mūzikas platformu paredzēts izveidot lietošanai internetā, ietverot arī dažādas aplikācijas.

Taujāta, vai platforma nekonkurēs ar Latvijas Radio 5 (Pieci.lv), kuru plānots padarīt par latviešu populārās mūzikas radio, Ķezbere atbildēja noliedzoši, uzsverot, ka jaunā platforma nav paredzēta radio ēteram, bet gan interneta videi.

Viņa skaidroja, ka par platformas izveidi lēmusi Saeima un tās izstrādei paredzētais finansējuma apmērs piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Izsludinot konkursu, NEPLP pildījusi Valsts budžeta likuma nosacījumus, sacīja Ķezbere.

Pēc viņas teiktā, konkursa nolikums nosaka, ka konkursa uzvarētājam līdz šā gada beigām par 130 000 eiro vai mazāku summu jāizveido un jārealizē multimediāla latviešu populārās mūzikas platforma, par ko iespējams saņemt atpakaļ valsts budžeta līdzekļus. Turklāt platformai trīs gadu laikā jāpierāda sava ilgtspēja.

Ķezbere norādīja, ka platformas izveidei atvēlētie līdzekļi ir vienreizēji un, pēc tās darbības uzsākšanas, platforma, veicot komercdarbību un izvietojot reklāmas, būs jāuztur tās veidotājiem.

Padomes priekšsēdētāja atzina, ka konkursa noteikumi ir stingri, tādēļ viņa nevarēja viennozīmīgi apliecināt, ka būs kāds, kurš vēlēsies platformu attīstīt. Viņa sacīja, ka, ja nebūs raidorganizācijas, kas vēlēsies pretendēt konkursā, platformas izveidei paredzētie līdzekļi tiks atdoti atpakaļ valsts budžetā vai NEPLP piedāvās tos virzīt citu iniciatīvu īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas