Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

NEPLP pārstāve: Dzīvot aukstumā vai klausīties radio, tā ir diezgan dramatiska izvēle

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska-Cālīte apšauba, vai pašlaik ir īstais brīdis ieviest abonentmaksu sabiedriskajiem medijiem.

NEPLP oficiāli par šo jautājumu viedokli nav noformulējusi, bet Dulevska-Cālīte ceturtdien Latvijas Radio atzina, ka principā ir jādomā par abonentmaksas ieviešanu, taču apšaubīja, vai tas jādara tagad.

"Principā par abonentmaksām ir jādomā, ja paskatos uz lielo cilvēku apmēru, kas skatās kabeļtelevīziju, cilvēki principā maksā par to, ko skatās. Cits jautājums, kā ieviešam un kā izvēlēties īsto brīdi. Kad saņemu apkures rēķinu, maksa ir pieaugusi par desmit latiem. Ko man darīt – dzīvot aukstumā vai klausīties radio, tā ir diezgan dramatiska izvēle," teica NEPLP pārstāve.

Dulevska-Cālīte sacīja, ka principā NEPLP priekšsēdētājs ir paudis atbalstu abonentmaksu principam, kas ir drošākais ceļš mediju neatkarībai. "Mans personiskais viedoklis – vai to darīt rīt vai parīt, domāju, ka mums ir jāizplāno, lai tas nebūtu kā bumerangs, kas trāpa atpakaļ," sacīja Dulevska-Cālīte.

Jau ziņots, ka Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots pieļāvis, ka tagad varētu būt īstais brīdis abonentmaksu ieviešanai, jo Saeimā tiek skatīts priekšlikums par nacionālo komerckanālu tiesībām prasīt samaksu no kabeļoperatoriem par satura izplatīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas