Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

NEPLP precizē un detalizētāk definē medijiem nodotā sabiedriskā pasūtījuma izvērtēšanas kārtību

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē apstiprināja sabiedrisko un komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu revīzijas komisiju nolikumu, kas precizēja un detalizētāk definēja medijiem nodotā sabiedriskā pasūtījuma izvērtēšanas kārtību, aģentūru LETA informēja NEPLP.

Tajā norādīts, ka līdz šim sabiedriskā pasūtījuma izpildes revīzija tika reglamentēta vairākos dokumentos, taču tagad tie ir konsolidēti vienā nolikumā, kurā detalizētāk definēts revīzijas komisiju darbs, to mērķi un uzdevumi, kompetence un pienākumi. Nolikums nosaka gan sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio - revīzijas komisiju darbu, gan komercmedijiem nodotā sabiedriskā pasūtījuma izvērtēšanu.

Tāpat NEPLP sēdē uzklausīja revīzijas komisijas atzinumu par televīzijas Sportacentrs.com TV (SIA 4.vara) sabiedriskā pasūtījuma izpildi 2016.gada pirmajā pusgadā un uzklausīja piesaistītā mediju eksperta Latvijas Universitātes pasniedzēja Rolanda Tjarves vērtējumu par Sportacentrs.com TV veidotajām sporta spēļu tiešraidēm.

Tjarve, vērtējot Sportacentrs.com TV šogad otrajā ceturksnī sabiedriskā pasūtījuma ietvaros tapušās tiešraides, recenzijā norāda, ka katram atainojamam sporta veidam ir izvēlēts atbilstošs tehniskais un radošais risinājums, kas profesionāli atspoguļo translējamo notikumu un rada skatītājiem klātbūtnes efektu. "Nodrošinot Latvijas iedzīvotājiem daudzveidīgu sporta spēļu translāciju, īpaši no dažādiem valsts reģioniem, Sportacentrs.com kanāla veidotāji veicina Latvijas iedzīvotāju patriotismu, interesi par veselīgu dzīvesveidu, lepnumu par "savējo" sniegumu un sniedz kvalitatīvu alternatīvu komerctelevīziju piedāvātajam, bieži vien citās valstīs tapušajam un ne vienmēr personības attīstību veicinošam saturam," uzsvēra Tjarve.

Pirmajā pusgadā sabiedriskā pasūtījuma izpildes gaitā Sportacentrs.com TV pārraidījis 145 dažādu sporta spēļu tiešraides.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas