Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nezināmām personām piederošs Belizas ofšors Amerikam procentos samaksājis 80 000 latu

Rīgas vicemērs Andris Ameriks deklarējis no nezināmām personām piederošas, Belizā reģistrētas ārzonas kompānijas pērn procentos saņemtus vairāk nekā 80 000 latu. Pats Ameriks nevieš skaidrību, kas ir cilvēki, no kuriem viņš par aizdevumu saņēmis tik iespaidīgus procentus, tā vietā norādot, ka "oficiāli no sava bankas konta es varu aizdot, kam vēlos un cik vēlos, es attiecīgi to deklarēju", raksta portāls pietiek.com.

Kā rāda Valsts ieņēmumu dienesta publisko datu bāzē atrodamā Amerika amatpersonas deklarācija par 2011. gadu, viņš procentos no ofšoru paradīzē Belizā reģistrētās Prosperity Financing limited, IBC saņēmis 81 847 latus. Saskaņā ar Amerika skaidrojumu šie esot procenti par viņa izsniegtu pusmiljonu eiro lielu aizdevumu, ziņo portāls.

Kā rāda amatpersonas deklarācijas, Ameriks 2010. gadā patiešām nezināmām personām aizdevis 500 000 eiro, bet pērn šādu pat summu atguvis. Portāls raksta, ka nezināmās personas Amerikam par aizdoto naudu procentos šajā laikā samaksājušas vairāk nekā 20% no aizdotās summas, kas netieši atbilst amatpersonas neoficiālajai iesaukai – Misters divdesmit procenti.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks nevēlas atklāt, kas tieši ir bijušas šīs personas, kuras par aizņēmumu bijušas gatavas maksāt tik ievērojamus procentus. Saskaņā ar viņa versiju nauda aizdota "ar SMS kredītu saistītai kompānijai". Uz jautājumu, vai runa ir par Latvijā reģistrēto SIA SMS kredīts, atbilde skanēja – viņš nemaz nezinot, kur reģistrēts SMS kredīts un tā īpašnieki.

Kā rāda Lursoft datu bāze, SIA SMS kredīts jau kopš 2007. gada pieder diviem igauņiem – Tomasam Allikam un Aimaram Jurimae. Kompānijas birojā Pietiek ceturtdien neviens nevēlējās sniegt nekādus komentārus sakarā ar Amerika apgalvojumiem. Interesanti, ka pēdējos gados uzņēmums nav iesniedzis nevienu savu gada pārskatu, raksta portāls pietiek.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas