Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

NMPD: Cilvēkiem jāpamācās nosaukt precīzu cietušā atrašanās vietu

Gan neatliekamās palīdzības dienesta mediķiem, gan glābšanas dienestiem Jāņu brīvdienās nereti nācies saskarties ar problēmām palīdzības sniegšanā, jo izsaucēji nespēja nosaukt precīzu cietušā atrašanās vietu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš šorīt gan LNT raidījumā "900 sekundes", gan LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" aicināja iedzīvotājus, dodoties viesos vai izbraukumos, noskaidrot precīzu atrašanās vietu, ja rastos nepieciešamība pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības. "Lūgums precīzi noteikt vietu, kur atrodas cietušais. Daudz laika paiet, kamēr viņu sameklē," sacīja Ploriņš.

Jāņu dienā NMPD saņēma 1460 izsaukumu, parasti ikdienā ir ap 1300. Kopumā svētki vērtējami pozitīvi, mediķi esot gatavojušies smagākiem izsaukumiem.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere norādīja uz līdzīgām problēmām aizvadītajās Jāņu brīvdienās. "Iedzīvotājiem vēl ir jāpamācās, kā zvanīt glābšanas dienestiem," sacīja Vetere.

Neierasti vairāk šajos svētkos, pēc Veteres teiktā, palīdzību nācies sniegt makšķerniekiem. 24.jūnijā Ventas upē apgāzusies laiva, no ūdens izvilkts 60 gadus vecs vīrietis. 25.jūnijā Rušonas ezerā ar vēju apmēram 3,5 kilometrus no krasta iepūsta laiva ar vīrieti un sievieti.

Kopumā šajās brīvdienās atbildīgajiem dienestiem izsaukumu nav bijis vairāk kā ikdienā. Cilvēki ir kļuvuši uzmanīgāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas