Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

NMPD direktore uz dienesta nākotni raugās visai cerīgi

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) pēdējā laikā izdevies īstenot virkni pārmaiņu, kas tā direktorei Lienei Cipulei uz dienesta nākotni ļauj skatīties visai cerīgi.

Cipule intervijā LTV Rīta panorāmai stāstīja, ka pirms kāda laika nācies atzīt, ka tik daudz cilvēku, cik NMPD bija agrāk, tajā vairs nebūs nekad, tāpēc ir jāmeklē jauni risinājumi, kas darīts aptuveni gadu, nonākot pie dažāda izmēra NMPD brigādēm. Dienesta vadītājas vērtējumā, viens no galvenajiem NMPD darba vērtēšanas kritērijiem esot ierašanās ātrums, kas līdz ar reformām neesot zaudēts.

Pēc Cipules vārdiem, nākamā gada lielākais izaicinājums NMPD būšot panākt, lai "ugunsgrēka dzēšanas risinājumi" kļūtu ilgtspējīgi un tiktu nostiprināta reformēto pakalpojumu kvalitāte, piemēram, divu personu medicīnas brigāžu vajadzībām medicīnas darbinieki vairāk tikšot mācīti šoferu aroda gudrībām, bet šoferi gūšot ieskatu medicīnas jautājumos.

NMPD nākamajā gadā sagaida darbinieku atalgojuma pieaugumu, esot papildus finansējums medicīnas tehnikai automašīnām, bet vēl jāmeklē līdzekļi pašām automašīnām, piemēram, varētu tikt iepirktas mazākas un lētākas automašīnas divu cilvēku medicīnas brigādēm.

Nepamatotu izsaukumu skaitu pēdējā gada laikā NMPD esot izdevies samazināt par aptuveni 15%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas