Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No 1.aprīļa mainās bezdarbnieka pabalsta iegūšanas nosacījumi

No sestdienas, 1.aprīļa, mainās nosacījumi, lai iegūtu tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu, aģentūru LETA informēja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre Iveta Daine.

Personām, kuras bezdarbnieka statusu iegūs, sākot no šodienas, tiesības uz bezdarbnieka pabalstu būs, ja par viņām sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas veiktas vai bija jāveic 12 mēnešus pēdējo 16 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas.

Savukārt personām, kurām bezdarbnieka statusu Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) būs piešķīrusi līdz 31.martam, tiesības uz bezdarbnieka pabalstu tiks noteiktas tāpat kā iepriekš, līdz ar to tiesības uz pabalstu būs, ja iemaksas bezdarba apdrošināšanai veiktas vai bija jāveic deviņus mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā.

Daine norāda, ka pārējie nosacījumi bezdarbnieka pabalsta piešķiršanai nemainās. Tāpat kā līdz šim personai ir jābūt bezdarbnieka statusā, ko piešķir NVA, un kopējam apdrošināšanas stāžam ir jābūt vismaz gadam.

VSAA atgādina, ka aģentūrai adresētu iesniegumu bezdarbnieka pabalsta piešķiršanai var iesniegt arī NVA tiklīdz iegūts bezdarbnieka statuss, vai izmantojot e-pakalpojumu E-iesniegums VSAA pakalpojumiem, izvēloties iesniegumu Bezdarbnieka pabalsta piešķiršana vai pārrēķināšana.

Pērn VSAA vidēji mēnesī piešķīra bezdarbnieka pabalstus 5,5 tūkstošiem personu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas