Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

No 1.aprīļa palielinās maksas autostāvvietu tarifus Rīgā

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien akceptēja grozījumus saistošajos noteikumos, ar kuriem no 1.aprīļa tiks paaugstināta maksa par pašvaldības maksas autostāvvietu izmantošanu, mainot arī auto atstāšanas vietu līdzšinējo zonējumu, portāls Diena.lv uzzināja Rīgas domē.

Pilsētas centra rajonā jeb A zonā par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā 2,50 eiro, bet par katru nākamo maksas autostāvvietas lietošanas stundu - trīs eiro stundā, attiecīgi divi eiro un 2,50 eiro maksa būs B zonas teritorijā, 1,50 un 2 eiro par katru nākamo stundu pakalpojums maksās C zonas teritorijā, pieci par pirmo un astoņi eiro par katru nākamo stundu pakalpojums maksās R zonas teritorijā Vecrīgā, bet viens eiro par pirmo stundu un 1,50 eiro par katru nākamo būs jāmaksā par autostāvvietu D zonā.

V zonas teritorijā pakalpojums maksās divi eiro par dienu.

Ar komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika (SC) izteikto un deputātu akceptēto priekšlikumu mazākas izmaksas, nekā paredzēts grozījumos, būs par iedzīvotāja karti par kalendāro mēnesi. Karte maksās 70 eiro A zonas teritorijā, 55 eiro - B zonas teritorijā, 40 eiro - C zonas teritorijā, 85 eiro - R zonas teritorijā un 25 eiro - D zonas teritorijā. Visās cenās ir ierēķināts pievienotās vērtības nodoklis (PVN).

Savukārt maksa par lietotāja karti par kalendāro mēnesi ar PVN būs 650,50 eiro A zonas teritorijā, 540 eiro - B zonas teritorijā, 429,50 eiro - C zonas teritorijā, 1693 eiro - R zonas teritorijā un 319 eiro - D zonas teritorijā.

Lēmums vēl jāapstiprina Rīgas domes sēdē 24.februārī.

Kā informēja Rīgas domē, 2014.gadā ieņēmumi no autostāvvietām bija gandrīz 6 800 000 eiro. Līdz ar tarifu paaugstināšanu šogad pieaugums tiek plānots 1 317 000 eiro apmērā.

Rīgas domē maksas autostāvvietu tarifa palielināšanas nepieciešamību skaidro ar sabiedriskā transporta biļešu cenu palielināšanu, kā rezultātā prognozējams privāto transportlīdzekļu izmantojuma palielinājums pilsētā. Pašvaldības pārstāvji, pamatojoties uz ilgtspējīgas attīstības stratēģiju, šādi vēlas mazināt pārvietošanos ar auto ikdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas