Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

No 2013.gada jūlija paaugstinot atvieglojumu par apgādājamo, budžeta izdevumi augs par 10 mlj. latu

No nākamā gada jūlija par desmit latiem paaugstinot iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumu par apgādībā esošu personu, valsts budžeta izdevumu daļa 2013.gadā pieaugs par desmit miljoniem latu, pastāstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Valdība vienojusies no 2013.gada jūlija par desmit latiem paaugstināt IIN atvieglojumu par apgādībā esošajām personām, lai atbalstītu tieši ģimenes ar bērniem. Šim mērķiem nepieciešamie desmit miljoni latu ierēķināti nākamā gada budžetā.

Savukārt iespēja paaugstināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu tiks vērtēta, sagatavojot 2014.gada budžetu. Ar nodokļiem neapliekamā minimuma paaugstināšana būs prioritārs jautājums 2014.gada budžeta gatavošanas laikā, pastāstīja Finanšu ministrijas pārstāvis.

Jarockis arī informēja, ka nebūs nepieciešamas likuma izmaiņas, lai paaugstinātu IIN atvieglojumu par apgādājamo. Šīs izmaiņas tiks paredzētas Ministru kabineta noteikumos.

Patlaban neapliekamais minimums ir 45 lati mēnesī, bet nodokļa atvieglojums par apgādībā esošām personām - 70 lati mēnesī jeb 840 lati gadā par katru personu.

Valdības 16.augusta ārkārtas sēdes protokols liecina, ka ministri nolēmuši no 2013.gada 1.jūlija palielināt ar IIN apliekamā ienākuma atvieglojumu par apgādībā esošu personu līdz 80 latiem mēnesī. Lai izmaiņas stātos spēkā, valdībai būs jāpieņem grozījumi Ministru kabineta noteikumos par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru IIN aprēķināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas