Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No diviem nēģu maluzvejniekiem piedzīs 51 880 eiro

Pagājušajā nedēļā Kurzemes rajona tiesa Kuldīgā par nelikumīgu nēģu zvejošanu Ventas rumbā diviem vīriešiem piesprieda valstij samaksāt 51 880 eiro, aģentūru LETA informēja Kurzemes rajona tiesas kancelejas vadītājas vietnieces pienākumu izpildītāja Anita Olejarčika. Tiesnese Daina Alksne vainīgos sodīja arī ar 250 un 200 stundām piespiedu darba.

Dabai nodarītā kaitējuma kompensācija labprātīgi jāsamaksā 30 dienu laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas. Dokumenti par kaitējuma kompensācijas atlīdzināšanu jāiesniedz Kurzemes rajona tiesā, teikts tiesas spriedumā.

Spriedumu var pārsūdzēt vai protestēt desmit dienu laikā kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā, sūdzību vai protestu iesniedzot Kurzemes rajona tiesā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada aprīlī tika konstatēts, ka Ventā pie Ventas rumbas bez attiecīgas atļaujas un ar aizliegtiem rīkiem tika nozvejoti dažāda izmēra un svara 1297 nēģi. Pērn naktī uz 22. aprīli ap plkst. 1 policija Kuldīgā aizturēja divus maluzvejniekus, kuri bija dzimuši 1991. un 1998. gadā.

Likumsargi viņiem konfiscēja pašrocīgi izgatavotu speciālu rīku nēģu ķeršanai, kas līdzinās murdam - tajā kopumā bija 323 nēģi. Tāpat tika konstatēta slēptuve, kur maluzvejnieki glabāja jau iepriekš nelikumīgi nozvejotos nēģus - tur tika atrasti vēl 974 nēģi.

Nēģu zvejas lieguma laikā sods par katru nozvejotu nēģi ir 40 eiro.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par patvaļīgu zvejošanu un ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas izdarīts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. 1991. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, savukārt 1998. gadā dzimušais jaunietis policijas redzeslokā līdz šim nebija nonācis.

Abu personu aizturēšanu veica Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbinieki sadarbībā ar Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem un Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas darbiniekiem.

 

Top komentāri

a13
a
cik tā piedzīšana būs reāla?
huhu
h
super!!! Laba ziņa. Protams, ka samkasāt nevarēs, lieta aizies soda naudas piedzinējiem un vēl kādus 15 000 var piemest klāt :) Labs sākums dzīvei!!!!
VENBTISH
V
Ļoti interesanti kad savu sodu saņems Lembergs, Miķelsons, Magone , Bondars un Rimševics kuri Latvijas valstij un tautai ir nodarījuši neaprēķināmus zaudējumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas