Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

No karstuma sestdien cietuši vairāki bērni un pusaudži; noslīcis iereibis peldētājs

Sestdien no karstuma dažādās Latvijas vietās cietuši arī vairāki bērni un pusaudži, tāpat traumas gūtas atpūšoties pie dabas, iereibis peldētājs gājis bojā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule aģentūru BNS informēja, ka Vidzemē slimnīcā nogādāts kāds 27 gadus vecs iereibis vīrietis, kurš pārkarsis, aizmiegot slimnīcā. Savukārt Rīgā un Rīgas rajonā no karstuma cietuši seši cilvēki, tostarp 9 un 14 gadus vecas meitenes un 21 gadu vecs vīrietis, kā arī trīs pensionāri.

Tāpat seši cilvēki no karstuma cietuši arī Zemgalē, tostarp arī astoņgadīgs puika un 14 gadus veca pusaudze.

Zemgalē ļoti smagu traumu guvis arī 16 gadus vecs jaunietis, kurš, lecot no tramplīna uz galvas ūdenī, atsities pret karjera pamatni, gūstot kakla skriemeļu traumu, muguras smadzeņu bojājumu kakla apvidū, kā arī smadzeņu satricinājumu. Puisis nogādāts slimnīcā.

Savukārt Latgalē dīķī noslīcis 21 gadu vecs vīrietis, kurš pēc alkohola lietošanas bija aizgājis peldēties. Vīrieša mirstīgās atliekas no ūdens izvilka ūdenslīdēji.

Latgalē smagas traumas guvis arī 15 gadus vecs jaunietis, mēģinot iekurināt ugunskuru ar dīzeļdegvielas palīdzību. Degvielas kannai uzliesmojot un uzsprāgstot puiša rokās, jaunietis guvis galvas, sejas, elpceļu un krūškurvja apdegumus un nogādāts slimnīcā. Turpretī, uzsprāgstot mājās gāzes balonam, sejas, elpceļu, plaukstu, apakšstilbu un vēdera apdegumus guvusi 55 gadus veca sieviete, kura arī nogādāta slimnīcā.

No karstuma Latgalē deju svētku laikā cietis un nogādāts slimnīcā kāds 32 gadus vecs vīrietis, kuram no karstuma palicis slikti.

Savukārt 20 gadus vecs vīrietis, lecot ar izpletni un neveiksmīgi piezemējoties, lauzis abas potītes.

Kopumā pagājušajā diennaktī mediķi saņēmuši 1330 izsaukumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas