Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No nākamā gada paaugstinās neapliekamo minimumu

Ministru kabinets otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos par neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) aprēķināšanai, paredzot no 2020.gada celt neapliekamo minimumu.

Minētais priekšlikumu ietverts 2020.gada budžeta paketē.

Patlaban minētie noteikumi paredz, ka no 2020.gada maksimālais gada neapliekamais minimums būs 3000 eiro jeb 250 eiro mēnesī, ko piemēro taksācijas gada ar IIN apliekamajam ienākumam līdz 5280 eiro jeb 440 eiro mēnesī.

Tomēr, ņemot vērā, ka IIN ieņēmumi 2019.gadā tiek iekasēti labāk nekā plānots un lai budžeta iespēju robežās mazinātu nevienlīdzību un radītu mazāku nodokļa slogu personām ar zemiem ienākumiem, tika pieņemts lēmums paaugstināt maksimālo gada neapliekamo minimumu no 2020.gada līdz 3600 eiro gadā jeb 300 eiro mēnesī un paaugstināt līdz 6000 eiro gadā jeb 500 eiro mēnesī augstāko robežu, līdz kurai piemēro maksimālo gada neapliekamo minimumu.

Tādējādi no 2020.gada maksimālais diferencētais neapliekamais minimums 300 eiro mēnesī tiks piemērots IIN maksātāja ienākumiem līdz 500 eiro mēnesī.

Pēc Finanšu ministrijas aprēķiniem, minētās izmaiņas 2020.gadā ietekmēs līdz 52% nodarbināto, bet lielākie ieguvumi prognozēti nodarbinātajiem, kuru darba alga ir līdz 600 eiro mēnesī.

Top komentāri

Nepaaugstinās nepaliekamo minimumu
N
Paaugstinās nepaliekamā minimuma augšējo robežu tiem, kas saņem aplokšņu algas
prieks
p
Ko, ko palielin'ás "nepaliekamo minimumu"?? Ja jau tas ir minimums, ká tas var palikt?! Es laikam palieku vecs un glups - tik biezhi jau vairs nesaprotu ko raksta Latvijas zhurnálisti.
es
e
Žurnālisti, izlabojiet tekstā kļūdas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas