Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

No nākamās nedēļas Latvijā beigsies meža ugunsnedrošais laikposms

Valsts meža dienests (VMD) no pirmdienas, 14.oktobra, visā Latvijas teritorijā atcels meža ugunsnedrošo laikposmu, kas bija spēkā no 3.maija, informēja dienesta pārstāvji.

VMD pārstāvji norāda, ka šogad reģistrēti un dzēsti 225 meža ugunsgrēki, kuros izdeguši 65 hektāri meža zemes, kas ir būtiski labāks rādītājs nekā iepriekšējos gados. Pērn tika reģistrēti un dzēsti 653 meža ugunsgrēki 637 hektāru platībā, bet 2022.gadā - 391 meža ugunsgrēks 221 hektāra platībā.

Meža ugunsgrēku skaita un izdegušo platību kritumu dienesta pārstāvji skaidro ar lietainajiem laika apstākļiem, kā arī iedzīvotāju apzinīgāku rīcību, atrodoties mežā.

Lai arī līdz oktobra vidum valsts austrumu daļā saglabājās augsta ugunsbīstamība, meža ugunsgrēku skaits bija samērā zems un izdegušās platības nebija lielas.

VMD ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas