Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nobela prēmijas laureāts aicina Latvijas jaunos mediķus pieteikties stipendijām

Nobela prēmijas medicīnā laureāts prof. Haralds Curhauzens aicina Latvijas jaunos mediķus, kas nodarbojas ar vēža pētniecību, pieteikties stipendijām, portālu Diena.lv informēja Latvijas Universitātes (LU) Preses centrs.

Piektdien, 7.septembrī, LU Lielajā aulā notika starptautiskajai medicīnas konferencei IMM-Riga 2012 veltīta preses konference, kurā piedalījās gan Nobela prēmijas medicīnā laureāts prof. H.Curhauzens, gan LU rektors Mārcis Auziņš, LU Medicīnas fakultātes dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde, kā arī LU Medicīnas fakultātes Dermatoveneroloģijas katedras vadītājs prof. Andris Rubins.

"IMM-RIga 2012 ir nozīmīgs notikums Latvijai un dos lielu ieguldījumu Latvijas jauno ārstu izglītošanā un praktizējošo ārstu kvalifikācijas celšanā. Pirmo reizi Latvijā ir ieradies Nobela prēmijas laureāts Haralds Curhauzens, kurš par godu saviem vecākiem, kas savā laikā dzīvojuši Rīgā, nodibinājis speciālu stipendiju fondu, kas dod iespējas jauniem ārstiem iesaistīties zinātniskos pētījumos Vācijā un citviet Eiropā," uzsvēra A.Rubins.

Savukārt profesors H. Curhauzens preses konferencē stāstīja: "Man ir liels prieks būt šeit, jo manī ir vismaz 50 % latviešu gēnu. Arī māte man bērnībā daudz stāstīja par Rīgu. Fondu dibināju tieši savu vecāku piemiņai un tas pieejams Austrumeiropas pētniekiem, bet īpaši gaidīti ir pretendenti no Latvijas, kas nodarbojas ar vēža pētniecību."

"Šī konference ir nozīmīgs notikums ne tikai Latvijas mediķiem, bet arī visai akadēmiskajai saimei un sabiedrībai, jo medicīnas zinātnes jaunākie sasniegumi un veselības aprūpes uzlabošana ir nozīmīgi un aktuāli jautājumi ikvienam no mums. Jo īpaši mēs lepojamies ar iespēju Latvijas Universitātē uzņemt Nobela prēmijas laureātu Haraldu Curhauzenu, kura vizīte tika plānota divus gadus," sacīja M.Auziņš.

Konference turpināsies arī 8. septembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā un ir paredzēta praktizējošiem ārstiem un zinātniekiem, kas interesējas par aktuālām medicīnas tēmām: slimību epidemioloģiju, etiopatoģenēzi, jaunākām diagnostikas un diferenciālās diagnostikas metodēm, terapiju.

Heidelbergasuniversitātes zinātnieks prof. H.Curhauzens Nobela prēmiju medicīnā ieguvis, pierādot, ka dzemdes kakla vēža izraisītājs ir cilvēka papillomas vīruss. Prēmija izmantota, lai izveidotu stipendiju fondu, kura apjoms pašlaikirmiljons dolāru. Tas paver iespējas jauniem ārstiem arī no Latvijas iesaistīties zinātniskos pētījumos Vācijā un citviet Eiropā.

Konferences mērķis ir apspriest un analizēt jaunākos sasniegumus medicīnā dažādās nozarēs, izglītot ārstus un rezidentus un dot iespēju visiem tikties ar ievērojamiem pasaules un Latvijas zinātniekiem. Plašāka informācija un konferences programma ir pieejama www.imm-riga2012.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas