Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nodarbinātības pasākumu īstenošanai piešķirti vēl 37 mlj. latu

Valdība otrdien atbalstīja papildus 37 miljonus latu Eiropas fondu līdzekļu (ESF) ieguldīšanu aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenošanai 2012. un 2013.gadā, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrijas pārstāve Liene Užule.

Labklājības ministrija (LM) jau iepriekš norādīja, ka iespējamais darba vietu skaits, kas veidosies tautsaimniecībā, nav pietiekams, lai lielākā daļa reģistrēto bezdarbnieku varētu iekļauties darba tirgū. Tādēļ nepieciešami papildus ieguldījumi bezdarbnieku atbalstam aktīvo nodarbinātības pasākumu ietvaros, arī turpinot sabiedrisko darbu programmu. „Ja nākamgad bezdarbniekiem netiks sniegts atbalsts nodarbinātības pasākumu veidā, pieaugs trūcīgu personu skaits, kā rezultātā palielināsies arī sociālā spriedze un emigrācija,” skaidroja L.Užule.

No minētā kopējā piešķirtā finansējuma gandrīz 23 miljonu latu ESF līdzekļu ministrija plāno nākamajos gados ieguldīt bezdarbnieku un darba meklētāju apmācībā.

Par piešķirto atbalstu ministrijai būs ne tikai iespēja sniegt atbalstu plašākam cilvēku lokam, bet arī ieviest jaunu bezdarbnieku apmācības veidu sadarbībā ar darba devēju organizācijām un nozaru darba devēju organizāciju apvienībām. Līdz ar to darba devējiem būs iespēja pašiem noteikt un apmācīt vairāk kā 7 000 bezdarbnieku Latvijas tautsaimniecības prioritārajās nozarēs un uz eksportu orientētās pakalpojumu nozarēs, piemēram, transporta, kokrūpniecības, ķīmiskās rūpniecības, mašīnbūves, tūrisma, loģistikas u.c. nozarēs.

Plānots, ka bezdarbnieku apmācība notiks divos veidos – bezdarbnieks mācīsies izglītības iestādē atbilstoši darba devēja noteiktajai specialitātei vai arī bezdarbnieks mācīsies pie konkrētā darba devēja.
Savukārt apmēram 14 miljoni latu ESF līdzekļu paredzēts ieguldīt algoto pagaidu sabiedrisko darbu īstenošanā, ko plānots uzsākt nākamā gada sākumā.

Lēmums par papildus finansējuma ieguldīšanu nodarbinātības pasākumos vēl jāpieņem Eiropas Komisijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas