Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Nokrišņu daudzums Kalnciemā sasniedzis jaunu rekordu - 180 milimetrus

Kopš lietavu sākuma svētdienas pēcpusdienā līdz plkst.5 pirmdien lielākais nokrišņu daudzums Latvijā reģistrēts Kalnciemā, kur tas sasniedzis 180 milimetrus jeb 203% no jūlija normas un 26% no visa gada normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Tas provizoriski ir jauns Latvijas rekords. Iepriekšējais lielākais nokrišņu daudzums, kas valsts novērojumu stacijās reģistrēts vienā diennaktī, bija 160,2 milimetri 1973.gada 9.jūlijā Ventspilī.

Otrais lielākais nokrišņu daudzums LVĢMC novērojumu tīklā pēdējā diennaktī reģistrēts Dobelē, kur nolijuši 106,4 milimetri lietus, trešajā vietā ierindojas Rīga un Mērsrags ar nepilniem 86 milimetriem nokrišņu.

Rīgā - gan pilsētas centrā, gan Daugavgrīvā - nokrišņu daudzums sasniedzis 85,8 milimetrus.

Vējš visvairāk plosījies Jūrmalā, kur nav valsts novērojumu staciju, un atbilstoši LVĢMC datiem stiprākās vēja brāzmas pirmdien līdz plkst.5 bija 25 metri sekundē Dobelē, 26 metri sekundē Daugavgrīvā un 27 metri sekundē Rīgas centrā.

Lielākie vēja un lietavu postījumi skāruši Tukuma, Dobeles, Jelgavas, Olaines un Mārupes novadu, kā arī Jelgavu, Jūrmalu un Rīgu.

Pirmdienas rītā spēcīgas lietavas turpinās Zemgalē un daudzviet Vidzemē, līst arī lielā daļā Kurzemes, savukārt Latgalē un Sēlijā pārsvarā nav nokrišņu. Debesis apmākušās.

Pūš brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, bet daudzviet Austrumlatvijā saglabājas lēns mainīga virziena vējš. Stiprākais vējš pūš piekrastē un Zemgalē.

Vējuzplūdu ietekmē ūdens līmenis Rīgas līča dienvidos, Lielupes lejtecē, Daugavas un Gaujas grīvā, kā arī saistītajos kanālos un ezeros paaugstinājies par nepilnu metru. Strauji kāpj ūdens līmenis vairākās upēs valsts centrālajā daļā.

Gaisa temperatūra rīta agrumā no +11..+13 grādiem Latgalē līdz +18..+19 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Rīgā spēcīgi līst un ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 27 metriem sekundē, gaisa temperatūra +16..+17 grādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas