Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Nokrišņu daudzums Rīgā sasniedzis 145% no mēneša normas

Nepilnas diennakts laikā nokrišņu daudzums galvaspilsētas centrā sasniedzis 115 milimetrus jeb 145% no jūlija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Savukārt Daugavgrīvā kopš lietus sākuma svētdien līdz plkst.12 pirmdien bija 104 milimetri nokrišņu.

Iepriekšējais stiprākais lietus, kas 24 stundās reģistrēts meteoroloģiskajā stacijā pilsētas centrā, bija aptuveni 55 milimetri 2017.gada septembrī un 2010.gada jūlijā.

Vairāk nekā Rīgā pēdējā diennaktī lijis Jūrmalas pusē un vietām Zemgalē. Saskaņā ar LVĢMC datiem Dobelē nokrišņu daudzums sasniedzis 117 milimetrus jeb 152% no mēneša normas, bet Kalnciemā līdz plkst.9 pirmdienas rītā reģistrēti 193 milimetri nokrišņu, kas atbilst 218% no jūlija normas un 28% no gada vidējā nokrišņu daudzuma.

Iepriekšējais lielākais nokrišņu daudzums, kas valsts novērojumu stacijās reģistrēts vienā diennaktī, bija 160,2 milimetri 1973.gada 9.jūlijā Ventspilī.

Stiprākās vēja brāzmas bija naktī un no rīta Rīgas līča dienvidu piekrastē un Zemgalē. Atbilstoši LVĢMC mērījumiem ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās Dobelē sasniedza 25 metrus sekundē, Rīgas centrā - 27,4 metrus sekundē. Jūrmalā, kur novēroti lielākie vētras postījumi, valsts neveic meteoroloģiskos mērījumus.

Pirmdienas pusdienlaikā Rīgā un vietām Zemgalē saglabājas vēja brāzmas līdz 20-22 metriem sekundē. Sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās stundās turpināsies vēja pierimšana, bet vietām vēl gaidāms stiprs lietus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas