Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Noslēgušās VDD Nacionālā pretterorisma plāna īstenošanas mācības

Ceturtdien, 5.decembrī, Valsts drošības dienests (VDD) organizēja Nacionālā pretterorisma plāna īstenošanas mācības Sarkanais kods 2019, kurās piedalījās par terorisma draudu novēršanu atbildīgās institūcijas, portālu Diena.lv informēja VDD.

Mācību mērķis bija pārbaudīt un pilnveidot nacionālajā pretterorisma sistēmā iesaistīto institūciju gatavību veikt preventīvos pasākumus terorisma draudu gadījumā.

Dienestā skaidroja, ka Nacionālajā pretterorisma plānā ir iekļauti dažādi preventīvi pasākumi, kas vērsti uz teroristisku darbību novēršanu. Mācības Sarkanais kods pirmo reizi tika organizētas 2012 gadā un šogad notika jau septīto reizi. Šīs mācības kalpo kā neatņemama pretterorisma sistēmas pilnveidošanas sastāvdaļa.

Šogad mācībās tika izspēlēta terorisma draudu līmeņa izsludināšana un terorisma draudu līmeņa maiņa Rīgā un tās apkaimē, kā arī nacionālajā pretterorisma sistēmā iesaistītajās institūcijās un terorisma riska objektos. Mācību gaitā īpaša uzmanība tika pievērsta savstarpējai informācijas apmaiņai, preventīvo pasākumu koordinācijai mainīga terorisma apdraudējuma gadījumā, kā arī operatīvās vadības centra izvēršanai un institūciju spējai koordinēt materiāltehnisko resursu piesaisti un pārdali.

Mācībās piedalījās pārstāvji no Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, Satversmes aizsardzības biroja, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, VA Civilās aviācijas aģentūra, VAS Starptautiskā lidosta Rīga, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Rīgas pašvaldības policijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas