Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Noslēgusies izmeklēšana potenciālo pedofilu šantāžas lietā

Policija pabeigusi izmeklēšanu lietā par naudas izspiešanu no personām ar iespējamām pedofilijas nosliecēm. Izmeklētāji pieļauj, ka ideja"ķert" potenciālos pedofilus, sociālajos tīklos uzdodoties par nepilngadīgu meiteni, un vēlāk šantažēt personas, kuras izrādījušas interesi, varētu būt aizgūta no Krievijas, informē Valsts policija (VP).

Kā liecina izmeklētāju rīcībā esošā informācija, grupa ar izspiešanu sākusi nodarboties 2013.gada aprīlī un turpinājusi veikt noziegumus gandrīz pusotru gadu, kopā no 39 personām izspiežot aptuveni 20 tūkstošus eiro.

Noziedzinieki upurus meklējuši sociālajos tīklos, kur izveidojuši viltus profilu un uzdevušies par nepilngadīgu meiteni. Viltus profilā ievietotā informācija liecinājusi, ka meitene vēlas nodibināt intīmas attiecības. Kad izdevies nodibināt sakarus ar potenciālo upuri, sarunāta tikšanās, kas parasti notikusi nomaļās vietās. Taču tikšanās laikā vīriešus sagaidījis pārsteigums – nepilngadīgas meitenes vietā bijusi sieviete un vairāki vīrieši, kas viņu filmējuši.

Policija pieļauj, ka šī grupa varētu būt iedvesmojusies no līdzīgiem gadījumiem Krievijā, kas pirms kāda laika izpelnījušies plašu rezonansi sociālajos tīklos. Atšķirība starp Latvijas un Krievijas gadījumiem bijusi tāda, ka Krievijā viss safilmētais materiāls vēlāk publicēts internetā, bet Latvijā izmantots, lai izspiestu naudu.

Kopā no 39 vīriešiem, kuri ieradās uz tikšanos, nelikumīgā veidā iegūti aptuveni 20 tūkstoši eiro, bet izmeklētāju rīcībā ir informācija, ka izspiedēji cerējuši šādā veidā iegūt vismaz 60 tūkstošus eiro.

Jau ziņots, ka vasaras beigās policija visus piecus aizdomās turētos – četrus vīriešus un vienu sievieti – aizturēja. Neviens no viņiem policijas redzeslokā līdz šim nebija nonācis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas