Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

NVA: uzņēmumi ļoti kūtri izmanto iespēju apmācīt bezdarbniekus pēc viņu pieprasījuma

Uzņēmumi ļoti kūtri izmanto Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) piedāvāto iespēju apmācīt bezdarbniekus pēc darba devēja pieprasījuma un pie darba devēja, intervijā pastāstīja NVA direktore Baiba Paševica.

Viņa norāda, ka ļoti laba sadarbība jau divu gadus ir izveidojusies tikai farmācijas jomā, kur bezdarbnieki tiek apmācīti par ķīmisko procesu tehniķiem un pēc tam iekārtojas darbā dažādos farmācijas uzņēmumos.

"Lūdzu, sakiet, kādu profesiju pārstāvji kur ir nepieciešami, mēs jums tos sagatavosim. To iespējams izdarīt jebkurā NVA filiālē Latvijā, tikai jāpauž tā vajadzība. Uzņēmumi šādu vajadzību pauž ļoti kūtri," sacīja Paševica.

Paševica pastāstīja, ka ļoti bieži manāms uzņēmēju izbrīns, ka kaut kas tāds vispār ir iespējams, bet tad viņi saka, ka ir jāaizpilda daudz papīru, jānoformulē prasības, un uzskata, ka labāk ir nolīgt personāla atlases firmu, kas darbinieku sameklēs.

Savukārt, apmācot bezdarbnieku pie darba devēja, no valsts tiek nodrošināta gan stipendija bezdarbniekam, gan darba vadītājam, gan arī apmācības izdevumu segšana. Tātad uzņēmējs var apmācīt to bezdarbnieku, kā viņš to grib, un valsts vēl sniedz atbalstu.

NVA īsteno pasākumus "Apmācība pie darba devēja tam vajadzīgā speciālista sagatavošanai" un "Apmācība pēc darba devēja pieprasījuma".

Kā informēja NVA, šogad saņemti darba devēju pieteikumi organizēt apmācību šādās programmās: frizieris, šuvējs, nagu kopšanas speciālists, interjera noformētājs, konditors, remontatslēdznieks, otorinolaringologs, slīpētājs, virpotājs, tilta celtņa operators, pavārs, lokmetinātājs metināšanā ar volframa elektrodu inertās gāzes vidē, sanitārtehnisko iekārtu montētājs, grāmatvedis un programmēšanas tehniķis.

Savukārt programmā "Apmācība pie darba devēja tam vajadzīgā speciālista sagatavošanai" populārākās profesijas ir kokapstrādes operators, grāmatvedis, grāmatveža palīgs, mazumtirdzniecības veikala pārdevējs un klientu/pārdošanas konsultanti, pavārs, apdares darbu strādnieks, projekta vadītājs un projekta asistents, lietvedis un lietvedības sekretārs, galdnieks un galdnieka palīgs, mežstrādnieks un automehāniķa palīgs.

Visu interviju ar Paševicu var lasīt ziņu aģentūras LETA sadaļā "Intervijas" un portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas