Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Okupācijas muzejam nodod Gunāra Astras brālim rakstītās vēstules

Latvijas Okupācijas muzejs ir saņēmis ļoti vērtīgas Gunāra Astras vēstules, ko muzejam saistībā ar Gunāra Astras 80. dzimšanas dienu, ir nodevis viņa vecākais brālis Harijs Astra, portālu Diena.lv informēja Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko attiecību nodaļā.

Vēstules G.Astra sūtījis brālim sava pirmā ieslodzījuma laikā no 1961. līdz 1976. gadam.

Sestdien, 22. oktobrī, G. Astram paliktu 80 gadi un šo dienu Latvijas Okupācijas muzejs sadarbībā ar Daugavas Vanagiem Latvijā atzīmēs ar piemiņas izstādi, sarīkojumu muzejā un piemiņas brīdi kapos.

Izstādē muzeja vestibilā līdz pat Ziemassvētkiem būs apskatāmas fotogrāfijas, dokumenti un priekšmeti, kas stāsta par G.Astras dzīves gājumu, cīņu par Latvijas brīvību un vairāk kā 19 ieslodzījuma gadiem sevišķa režīma labošanas darbu kolonijā. Izstādē iekļaus arī nupat muzejam nodotās vēstules brālim Harijam.

Pulksten 13.00 Okupācijas muzejā aicināti pulcēties visi, kam nozīmīga Latvijas brīvības cīnītāja G.Astras piemiņa. Jānis Rožkalns sarīkojumā sniegs priekšlasījumu par G.Astras dzīvi un pretdarbību padomju okupācijas varai. J. Rožkalns personīgi pazina G.Astru, un arī viņu padomju režīms tiesāja par pretpadomju darbību un ieslodzīja soda nometnēs. Sarīkojumā būt klāt solījuši G.Astras radinieki, kā arī viņa domubiedri un pretpadomju aktīvisti, piemēram, Bruno Javaišs.

Piedalīsies arī vairāku Latvijas skolu audzēkņi, kas atsaukušies Daugavas Vanagu izsludinātajam vispasaules latviešu jaunatnes radošo darbu konkursam Vēstule Gunāram Astram. Sarīkojuma noslēgumā demonstrēs Raita Valtera dokumentālo filmu Gunārs Astra. Sirdsbalss (1994.)

Pulksten 15. 00 Otrajos Meža kapos notiks piemiņas brīdis pie G.Astras atdusas vietas. Svētbrīdi vadīs mācītājs Guntis Kalme, klātesošos uzrunās Daugavas Vanagu Latvijā pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas