Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Otrajā Tallinas Digitālajā samitā apspriedīs ar mākslīgo intelektu saistītus jautājumus

Otrajā Tallinas Digitālajā samitā 15. un 16.oktobrī Igaunijas galvaspilsētā tiks diskutēts par mākslīgo intelektu, tā radītajām iespējām un ietekmi.

Samitā piedalīsies valdību vadītāji un ministri, uzņēmēji un novatori no visas pasaules.

Pētniecības centrs McKinsey Global Institute, fonds Center for Public Impact, domnīca Lisbon Council un Eiropas Starptautiskās ekonomiskās politikas centrs (ECIPE) samitā prezentēs savus datus un viedokļus par mākslīgo intelektu un globālo datu tirdzniecību, liecina Igaunijas valdības sniegtā informācija.

Valstīm ir nekavējoties jārīkojas jautājumos, kas saistīti ar mākslīgo intelektu, uzskata Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

Viņš norādījis, ka mākslīgais intelekts atnesīs milzīgas pārmaiņas tuvākajā nākotnē, un valstis nevar atstāt to visu nejaušībai.

"Mums nepieciešams kopīgs juridiskais ietvars un vadlīnijas par ētiku un tehnoloģiju, kas veicinātu attīstību un inovācijas, vienlaikus sniedzot drošību un uzticību. Tādēļ Tallinas Digitālais samits koncentrēsies uz mākslīgo intelektu un globālo brīvo tirdzniecību ar datiem, kā arī to ietekmi uz pārvaldi, uzņēmējdarbību un sabiedrību," sacīja Ratass.

Otrajā Tallinas Digitālajā samitā piedalīsies Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Andruss Ansips, Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis, Īrijas sakaru, klimata un vides ministrs Deniss Noktens, Dienvidkorejas iekšlietu un drošības ministrs Kims Bukjums, Zviedrijas mājokļu un digitālās attīstības ministrs Pēters Ēriksons, Singapūras sakaru un informācijas ministrs Džanils Putučerijs, Dānijas sabiedriskā sektora inovāciju ministre Sofija Lode, Jaunzēlandes valdības digitālo pakalpojumu ministre Megana Vudsa un Lielbritānijas valsts sekretārs digitālajos, kultūras, mediju un sporta jautājumos Džeremijs Raits.

Samitā piedalīsies arī Japānas zinātnes un informāciju tehnoloģiju politikas ministrs Takuja Hirai, Urugvajas rūpniecības viceministrs Giljermo Monseki, Lietuvas ekonomikas viceministrs Elijus Čivilis un Vācijas Iekšlietu, celtniecības un sakaru ministrijas parlamentārais valsts sekretārs Ginters Krings.

Pirmais Tallinas Digitālais samits notika pērnā gada rudenī, un tajā pulcējās kopā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi. Šajā samitā kļuva skaidrs, ka nepieciešamas augsta līmeņa globāla mēroga debates par digitālajiem jautājumiem.

Top komentāri

Rūdolfs
R
Mums jau ir mākslīgais intelekts,tā ir mūsu valdība un deputāti ! Normāli cilvēki,tā melot nevar,tātad mākslīgais intelekts
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas