Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ozolniekos noraizējušies, ka vietējie nepieslēdz savus velosipēdus

Ozolnieku novada Pašvaldības policijas darbinieki oktobra sākumā pārbaudīja, kā par savu velosipēdu drošību rūpējas novada iedzīvotāji. Policija pārsteigta, ka vietējie uzskata, ka garnadži viņu braucamos neuzlūkos, ziņo portāls zz.lv.

Pie Ozolnieku vidusskolas, kur ir speciālie statīvi velosipēdu novietošanai, no 39 velosipēdiem deviņi nebija ne pieslēgti, ne aprīkoti ar kādu drošības atslēgu, Tetelē situācija labāka – pie skolas atradās divi velosipēdi un abi pieslēgti, par akcijas rezultātiem informē policija.

Novada policijas pārstāvjus nepatīkami pārsteidza Cenu pagastā novērotais: Ānē no trim piefiksētajiem velosipēdiem divi bija pieslēgti, Brankās un Spartakā no 12 neviens nebija pieslēgts, tāpat arī Salgales pagastā no septiņiem piefiksētajiem neviens nebija pieslēgts. Īpašnieki savus velosipēdus pavirši atstāj gan pie iestādēm, gan māju kāpņutelpās, gan pie kokiem.

Policija informē, ka iedzīvotāji uz jautājumu, kāpēc nav pieslēguši braucamos, bieži atbildējuši, ka viņiem nav naudas, par ko nopirkt atslēgu, dzirdētas arī atrunas, ka iepriekš velosipēds nekad nav nozagts, jo saimnieks parasti ir kaut kur tuvumā. "Visinteresantākā atbilde bija Spartakā, kur ir konstatēti visvairāk nepieslēgtie velosipēdi. Uzrunātais iedzīvotājs atjokojot noteica: "Ja man nozags riteni, tad es nozagšu citam,"" dzirdētajā dalās policija.

Ņemot vērā konstatētos faktus, Ozolnieku novada Pašvaldības policija visu oktobri uzrunās velosipēdu īpašniekus uz ielām un skaidros par nepieciešamību rūpēties par sava velosipēda drošību. Tāpat skolās tiks lasītas atsevišķas lekcijas par drošu velosipēdu uzglabāšanu. Plānots, ka nākamgad, atsākoties aktīvai velosezonai, Pašvaldības policija turpinās iesākto un veiks pārbaudes, atgādinot, ka īpašnieks ir atbildīgs par savu mantu un tās drošu glabāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas