Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pabeigta Citadeles pārdošana; valsts atgūs ieguldījumu

Pabeigts Citadeles akciju pārdošanas process, kā_ rezultātā Ripplewood _un divpadsmit starptautisku investoru grupa kļuvusi par bankas Citadele akcionāriem. Par akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro, un kopumā valsts atgūs vairāk kā ir ieguldījusi, portālu Diena.lv informēja Privatizācijas aģentūras (PA) pārstāvis Guntis Kārkliņš. 

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) savā īpašumā saglabā 25% bankas akciju. Papildus jaunie akcionāri kopā ar ERAB palielināja bankas Citadele pamatkapitālu par 10 miljoniem eiro.

PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs pēc darījuma sacījis: "Esmu gandarīts par šī svarīgā darījuma veiksmīgu pabeigšanu. Bankas Citadele akciju pārdošanas darījums noslēdz būtisku posmu Parex bankas restrukturizācijas procesā."

Bankas akcionāru vidū līdzās Ripplewood ir tādi pazīstami investori kā bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas priekšsēdētājs Pols Volkers (Paul Volcker) un bijušais Pasaules bankas prezidents Džeims D. Volfensons (James D. Wolfensohn). Bankas akcionāru vidū ir arī viens no lielākajiem hedžfondiem pasaulē Baupost Group, kas pārvalda respektablu institucionālo un privāto investoru kapitālu. Kā jau iepriekš ziņots, Ripplewood piederēs 22,4% bankas akciju, bet pārējiem investoriem 52,6% bankas akciju. Investori ir apliecinājuši ilgtermiņa attīstības plānus, informē PA pārstāvis.

Bankai Citadele kopumā tika sniegts valsts atbalsts 377,9 miljoni eiro. Uz 2015.gada 20.aprīli ir atgūti 308 miljoni eiro. Papildus banka Citadele procentu un citos maksājumos līdz 2015.gada 20.aprīlim par valsts atbalsta izmantošanu samaksājusi 49,14 miljonus eiro. Līdz 2017.gada beigām banka valstij atmaksās atlikušo valsts atbalstu – PA subordinēto aizdevumu 34,7 miljonus eiro un procentus par to. Līdz ar to ieņēmumi valstij no akciju pārdošanas darījuma un bankas Citadele veiktajiem maksājumiem līdz 2017. gadam būs lielāki, nekā ieguldīts bankā Citadele

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas