Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pabriks Ziemeļvalstu un Baltijas ministru samitā uzsvērs aizsardzības jomas reformu pieredzi

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) otrdien dosies uz Orebro (Zviedrija), lai ar saviem Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kolēģiem pārrunātu jaunākās drošības aktualitātes un sadarbību. 

Samitā piedalīsies aizsardzības ministri no 13 valstīm – Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Islandes, Somijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un ASV.   

"Sadarbība aizsardzības jomā ir ļoti būtiska, jo mēs varam dalīties ne tikai ar resursiem, bet arī ar pieredzi, kuru esam ieguvuši, īstenojot aizsardzības reformas," uzsver aizsardzības ministrs. "Latvija šajā jomā var būt lielisks paraugs Eiropas valstīm."

Samita laikā notiks Ziemeļvalstu ministru tikšanās, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ministru tikšanās, kā arī Ziemeļu darba grupas sanāksme, kurā iekļautas valstis pie Baltijas jūras, Ziemeļu jūras un Atlantijas okeāna. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sanāksmē piedalīsies arī ASV. 

Samitā tiks pārrunāta sadarbība aizsardzības jomā, kā arī iespēja paaugstināt aizsardzības spējas, izmantojot "gudras aizsardzības" pieeju. Notiks diskusijas par bruņoto spēku iesaisti civilo krīžu risināšanā, par kiberdraudiem un energoapgādes drošību, kā arī par aizsardzības jomas reformām Eiropā. 

Zviedrijas aizsardzības ministrs Stens Tolgfors uzsver, ka Zviedrijai ir liels gods rīkot tik plaša mēroga samitu. Zviedrija pašlaik ir Ziemeļvalstu aizsardzības sadarbības padomes (Nordefco) priekšsēdētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas