Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

papildināta (13:33) - Manabalss aptur parakstu vākšanu par prezidenta demisijas pieprasīšanu

Portāls Manabalss apturējis iniciatīvu, kurā iecerēts vākt parakstus par Valsts prezidenta Andra Bērziņa demisijas pieprasīšanu.

Par to mikroblogošanas vietnē Twitter ceturtdien paziņoja iniciatīvas autori, kampaņas Cērtam Bērziņu aktīvisti.

Manabalss pārstāvis autoriem skaidro, ka iesniegtā iniciatīva ir petīcija, kas pieprasa kāda demisiju. "Kad radījām manabalss.lv, speciāli izlēmām šādas iniciatīvas nelaist tālāk, jo tās palīdzēs tikai destabilizēt valsti. Piemēram, ja palaidīsim tālāk Bērziņu, krievi sekos ar Dombrovska demisijas pieprasīšanu utt. Tāpēc diemžēl iniciatīva tālāk netiks laista."

Portāls atbalstītu tikai tādas iniciatīvas, kuru ierosinājums nemaz "nepieļauj tādu Bērziņu ievēlēšanu", piemēram, ierosinājumu neļaut ievēlēt par prezidentu cilvēkus pensijas vecumā.

Kā ziņots, portālā Manabalss 13.novembrī iesniegta iniciatīva, lai pieprasītu Valsts prezidenta Andra Bērziņa demisiju.

Par iniciatīvu divu dienu laikā parakstījās pirmie 100 cilvēki, un tā tika nodota Manabalss juristiem izvērtēšanai, lai lemtu, vai ierosinājums nav pretrunā ar valsts likumdošanu. Ceturtdien nolemts iniciatīvu apturēt.

Iniciatīvas mērķis bija panākt pašreizējā Valsts prezidenta demisiju un pēc tam ievēlēt par prezidentu "šī amata cienīgu cilvēku". Iniciatīva bija viens no kampaņas Cērtam Bērziņu aktivitātēm. Idejas autori uzskata, ka Bērziņam ir vai nu pašam jāatkāpjas no prezidenta amata, vai arī Saeimai viņš ir jāatstādina, kā to paredz Satversme.

"Nav šaubu par to, ka Andris Bērziņš nevēlas un nespēj pildīt Valsts prezidenta amatam noteiktās funkcijas. Viņa pēdējie izteikumi, kuros viņš bez jelkāda pamata neatzīst statistikas datus un žurnālistu prezentētos faktus par nabadzību un sociālo nevienlīdzību Latvijā, ir pēdējais piliens tautas pacietības kausā. Bērziņš vairāk nekā gada laikā ir pierādījis savu nespēju runāt publiskos pasākumos, nespēju sadarboties ar medijiem, nevēlēšanos iedziļināties aktuālos Latvijas un ārzemju politikas norisēs, totālo atsvešinātību no Latvijas tautas ikdienas sociālās un ekonomiskās realitātes," uzsver iniciatīvas autors, žurnālists Didzis Melbiksis.

Jautājums par Bērziņa piemērotību prezidenta amatam īpaši aktualizējies novembra sākumā, kad prezidents TV3 raidījumam Nekā personīga paziņoja, ka apšauba vietējos un starptautiski veiktos nabadzības pētījumu datus, kas liecina, ka nabadzības riskam pakļauts katrs piektais iedzīvotājs, kuru mājsaimniecību ienākumi ir ap 150 vai mazāk latu mēnesī.

Valsts prezidents intervijā raidījumā Nekā personīga paziņoja, ka informācijas esot vēl par maz. Lai atklātu patieso situāciju, tā jāpēta vēl un uz dažiem piemēriem nevar balstīt priekšstatu par kopējo ainu, ka viss ir tik slikti, kā izskatās. Bērziņš uzskata, ka ir jāatrod metode, kura precīzāk novērtētu cilvēku reālos ienākumus, norādot uz lielo pelēkās ekonomikas sektoru, kas varētu ietekmēt statistikas datus, tāpēc no tiem nevar izdarīt secinājumus.

Vēlāk gan Bērziņš par šiem vārdiem atvainojās.

(ziņa papildināta ar 3.,4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas