Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

papildināta (13:36) - Nejēdzības ar fotoradaru izvietošanu turpinās

Kāds vērīgs portāla Diena.lv lasītājs redakcijai atsūtījis fotogrāfijas, kurās redzams ceļa posms Rīgas ielā, Jūrmalā, starp Kr.Barona ielu un Miera ielu, kur tieši pa vidu jau vairākas nedēļas pēc kārtas tiekot novietots fotoradars.

Bildēs redzams, ka turpat mežā novietota arī balta automašīna, kas, visdrīzāk, apkalpo fotoradaru. Aculiecinieks norāda, ka apkārtnē dzīvojošie ļaudis jau pamanījušies izgatavot un regulāri izvietot brīdinājuma uzrakstu Radars. Taču nav saprotams šī fotoradara izvietošanas mērķis.

Portāla lasītājs norāda, ka taisnajā Rīgas ielas posmā nav ne gājēju, nedz arī gājēju pārēju un krustojumu, vai kādu citu satiksmes apdraudējumu. "Atliek tikai secināt, ka nejēdzības ar fotoradaru izvietošanu turpinās," savu sašutumu pauž fotogrāfiju autors.

Bildes uzņemtas šā gada 6.maijā, laika posmā no trijiem līdz četriem pēcpusdienā, norāda to autors Andrejs.

Valsts policijas pārstāve Lita Juberte portālam Diena.lv atzina, ka ir būtiski skaidrot, pēc kādiem kritērijiem policija pieņem lēmumu par fotoradara izvietošanu konkrētā vietā. "Pirms pārvietojamo ātruma kontroles mērierīču uzstādīšanas vietu izvēles tiek veikta ceļu satiksmes drošības situācijas analīze. Fotoradaru izvietošana konkrētā vietā saistīta ar veselu ceļu satiksmes drošības situācijas analīzes kompleksu," sacīja policijas pārstāve. Viņa norādīja, ka būtiskākie kritēriji ir ceļa posmi, vietas, kur notika vai var notikt negadījumi ar bojāgājušiem, ievainotajiem; ceļa posmi, vietas, kur ir liels negadījumu skaits bez cietušajiem; posmi, kur regulāri tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, īpaši saistībā ar atļautā braukšanas ātruma neievērošanu u.c.

"Tāpat jāpiemin, ka mobilo fotoradaru atrašanās vietas var tikt mainītas katru dienu. Atkarībā no nepieciešamības un iepriekš minētajiem izvietošanas kritērijiem - fotoradars konkrētā vietā var atrasties gan vienu dienu, gan ilgāku laika periodu. Valsts policija lēmumu par fotoradaru izvietošanas vietu, laiku un ilgumu pieņem, balstoties uz jau minētajiem kritērijiem un konkrētā brīža nepieciešamību," sacīja L.Juberte.

Runājot par konkrēto posmu, ko minējis Dienas.lv lasītājs, L.Juberte atzina - pērn tur notikuši 11 ceļu satiksmes negadījumi, 2010. gadā - 20 un 2009. gadā - 21.

(ziņa papildināta ar 5.-7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas