Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

papildināta (14:00) - PVD apturējis 10 tonnu viltota siera izplatīšanu

Vairumtirgotājs SIA Walux, kura izplatīto Holandes un Gouda viltus sieru partiju Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šodien lika izņemt no tirdzniecības, jau iepriekš par līdzīgām darbībām vairākkārt saņēmis PVD sodus, gada laikā kopumā nomaksājot 1800 latus, informē dienesta pārstāve Ilze Meistere.

Gada laikā uzņēmumam ir piemēroti naudas sodi jau četras reizes.

"Pagājušā gada martā - 200 latu naudas sods par marķējuma prasību pārkāpumiem, aprīlī - 500 latu naudas sods par atkārtotiem marķējuma prasību pārkāpumiem un papildus 500 latu naudas sods par oficiālās institūcijas prasību nepildīšanu. Pēdējo reizi uzņēmums ar 600 latu naudas sodu sodīts pagājušā gada maijā par oficiālās institūcijas prasību nepildīšanu," sacīja Meistere.

Par patlaban konstatētajiem marķēšanas prasību pārkāpumiem tiks uzsākta administratīvā lietvedība, par soda apjomu PVD vēl lems, norādīja Meistere.

Kā ziņots, PVD apturējis vairumtirgotāja Walux izplatītā Holandes un Gouda siera tirgošanu, jo pārbaudēs atklājies, ka vairumtirgotājs maldinājis patērētājus, siera vietā izplatot siera izstrādājumu, kurā piena tauki aizstāti ar augu taukiem.

Abu siera izstrādājumu derīguma termiņš ir šī gada 7.jūlijs.

Veicot pārbaudi vairumtirdzniecības uzņēmumā, PVD atklāja, ka Walux iegādājies Polijas izcelsmes siera izstrādājumu, pārmarķējis to un tirgotājiem tālāk piegādājis kā sieru. To, ka uzņēmums šādi rīkojies, apliecina ne vien siera izstrādājuma ražotāja pavaddokumenti, bet arī PVD noņemto paraugu laboratoriskie izmeklējumi, kuros konstatēti nepiena tauki.

PVD vairumtirdzniecības noliktavā apturējis desmit tonnu minēto siera izstrādājumu izplatīšanu, kā arī uzdevis uzņēmumam atsaukt tos no tirdzniecības un pārmarķēt.

Tikmēr Walux direktora vietnieks Mikaels Vardanjans Nozare.lv skaidroja, šajā gadījumā ir notikusi cilvēciska kļūda. "Darbinieki noliktavā sajaukuši uzlīmes, uz produktiem, kas ir siers, uzlīmēta uzlīme ar informāciju par produktu, kas ir siera izstrādājums."

Vardanjans arī teica, ka patlaban Walux jau saņemot atpakaļ preci no klientiem. Konkrētie produkti tiks pārmarķēti un atgriezti tirdzniecībā. Ar darbiniekiem, kam gadījās kļūda, tiks veiktas pārrunas.

Uzņēmumam tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots sods. Par marķēšanas prasību pārkāpumiem normatīvie akti paredz sodu līdz 500 latiem vai arī, ja pārkāpums pieļauts atkārtoti, - līdz pat 3000 latu.

PVD arī turpmāk pastiprināti pārbaudīs pārtikas produktu marķējumu un sastāvu, lai nepieļautu patērētāju maldināšanu, norādīja Meistere.

Kā liecina Nozare.lv arhīvs, analogs gadījums, kurā arī bija iesaistīts Walux, notika pērn 19.janvārī, kad uzņēmums bija izplatījis Polijā ražotu siera izstrādājumu Tilzītes siers, kurā atklāti uz iepakojuma nenorādīti augu tauki.

Kā liecina Firmas.lv dati, SIA Walux dibināta 2011.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. Walux īpašnieki ir Vačagans Pogosjans - 60% un Ramūns Nikitins - 40%.

Walux apgrozījums 2011.gadā bija 2 197 248 lati, bet peļņa - 13 856 lati.

(Papildināts viss ziņas teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas