Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

papildināta (14:48) - Pūres pagastā šosejas malā lidmašīna veikusi ārkārtas nosēšanos

Pirmdienas rītā Tukuma novada Pūres pagastā Ventspils šosejas malā vieglā lidmašīna Tecnam P92 JS veikusi ārkārtas nosēšanos, automašīnu satiksme nav apdraudēta.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka šorīt ap plkst.9.50 lidmašīna Tecnam P92 JS veikusi ārkārtas nosēšanos uz lauka blakus šosejai.

Lidmašīna nosēdusies pie šosejas Rīga-Ventspils, neradot avārijas situāciju autotransportam, arī satiksme uz šosejas nav traucēta.

Notikuma vietā drošības nolūkos dežurē Tukuma novada Pašvaldības policijas darbinieki. Notikušā apstākļi tiek noskaidroti.

Sietniece informēja, ka negadījuma izmeklēšanu pārņēmis Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs, kura darbinieki ieradušies notikuma vietā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kurai pagaidām nav oficiāla apstiprinājuma, lidmašīnas avārijas nosēšanās cēlonis, iespējams, bijis kāds pēkšņs bojājums dzinējā. Atrodoties gaisā, lidmašīnai noslāpis dzinējs, pēc kā veikta nosēšanās lauka malā. Pilots to esot paveicis profesionāli, neradot draudus apkārtējiem.

Kā norādīja biroja direktors Ivars Alfrēds Gaveika, kurš pats atrodas negadījuma vieta, pilots apstiprinājis, ka lidmašīnai apstājies dzinējs, tāpēc bijis nepieciešams veikt piespiedu nosēšanos. Tā esot veikta profesionāli. Lidmašīna bijusi iznomāta, un tā devusies atpakaļ uz Spilves lidostu. Gaveika norādīja, ka patlaban nav iespējams noteikt, kāpēc dzinējs apstājies. Lidmašīna tikšot nogādāta Rīgā un pēc izmeklēšanas beigām būšot skaidrs iemesls. Patlaban notiekot izmeklēšanas vairākās aviācijas negadījumu lietās, tāpēc izmeklēšanas process var ieilgt, taču likumā noteiktajos 12 mēnešos lieta tikšot pabeigta.

(ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas